Tampa Bay evine Super Bowl bileti ile dönüyor

25.01.2021 - 02:18 | Son Güncellenme: 25.01.2021 - 02:22

NFL'de Tampa Bay Buccaneers, NFC şampiyonluk maçında Green Bay Packers'ın deplasmanda konuğu oldu. Mücadeleyi 31-26 kazanan Buccaneers, 2003 yılından sonra ilk kez Super Bowl'a kaldı.

Tampa Bay evine Super Bowl bileti ile dönüyor

Bertan ERMAN - AJANSSPOR

Maçın ilk hücum serisine kendi yarı sahasının 34 yard çizgisinde başlayan Tampa Bay Buccaneers, üçüncü haklardaki isabetli paslarla hücumda oyunda kalmayı başardı. Bucs, seriyi touchdownla tamamladı. Mike Evans, Tom Brady'nin 15 yardlık pasını gol bölgesinde tuttu. Touchdownın ardından Ryan Succop'ın ekstra golü isabetli oldu ve Florida ekibi mücadelede 7-0 öne geçti. (10.59) Green Bay Packers ise, ilk hücum serisinden sayı çıkaramazken, Bucs'ın linebackerlarından Shaquille Barrett, Aaron Rodgers'a bir sack yaptı. Toplam 3 sackin olduğu ilk 15 dakika Buccaneers'ın üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci çeyreğin sonu Bucs'ın istediği gibi

Birinci çeyrekte sayı bulamayan Packers, yarım kalan hücum serisinde touchdownı buldu. İkinci çeyreğin ilk saniyelerinde wide receiverlardan Marquez Valdes-Scantling, 50 yardlık pas oyununda Aaron Rodgers'ın sağ kenara attığı topu yakaladı ve gol bölgesine koştu. Touchdown sonrasında Mason Crosby'nin ekstra golü, skoru eşitledi. (14.07) Lakin Tampa Bay Buccaneers'tan cevap gecikmedi. Florida ekibinin yıldız running backi Leonard Fournette, güçlü bir koşu oyunu sonunda gol bölgesine topu skotu. Fournette'in sağ bölgeden yaptığı 20 yardlık koşu touchdownı sonrasında Ryan Succop ekstra golü kaçırmadı. (12.24) Packers, bir sonraki hücum serisinde rakip yarı sahasının 6 yard çizgisine kadar gelse de, Aaron Rodgers'ın Davante Adams ile oynadığı pas oyunlarından touchdown çıkmadı ve son hakta riske girmeyen Peynir Kafalılar, Mason Crosby'nin alan golü ile farkı 4 sayıya indirdi. (4.59) Fakat Wisconsin ekibi, öne geçmek için oynadığı hücum serisinde, çeyreğin bitimine 28 saniye kalan interception sonrasında topu Buccaneers'a kaptırdı. Bu durum, maçın son saniyesine girilirken Packers adına pahalıya mal oldu; Tom Brady'nin 39 yardlık pasında Scotty Miller topu gol bölgesinde tuttu. Touchdownın akabinde ekstra gol de sayıyla sonuçlandı ve Buccaneers, farkı 11 sayıya çıkararak devre arasında soyunma odasına 21-10'luk üstünlükle gitti. 

Green Bay'in geri dönüşü yeterli olmadı

Green Bay Packers, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisinde top kaybı yaptı. Aaron Jones, aldığı pas sonrasında Buccaneers safetylerinden Jordan Whitehead'in müdahalesiyle topu elinden düşürdü. Fumble sonrasında yere düşen topu, Bucs savunmasından linebacker Devin White topu kaptı ve rakip yarı sahasından takımının hücuma başlamasını sağlayacak hamleye imza attı. (13.58) Interception sonrasında rakip yarı sahasının 8 yardından 1 ve gol oynayan Florida ekibi, Tom Brady'nin tight endlerden Cameron Brate ile oynadığı pas oyunundan touchdownı çıkardı. Akabinde ekstra gol kaçmadı ve Bucs skoru 28-10'a getirdi.. (13.54) Green Bay Packers, ilerleyen dakikalarda umutlarını taze tutabilmek için kritik olan bir hücumdan touchdown bulmayı başardı. 8 yardlık pas oyununda tight endlerden Robert Tonyan, Aaron Rodgers'ın pasını sayıya çevirmeyi başardı. Touchdown sonrasında gelen ekstra golle birlikte fark bit kez daha 11 sayıya geldi. (9.28) Peynir Kafalılar, daha sonra safetylerden Adrian Amos'un Tom Brady tarafından Mike Evans'a atılan pası yakalamasıyla takımına bir hücum hakkı daha kazandırdı. (7.54) Interception sonrası kendi yarı sahasının 32 yard çizgisinde hücuma başlayan Packers, seriyi touchdownla sonuçlandırdı. Çeyreğin bitimine 24 saniye kala Davante Adams, 2 yardlık pas oyununda Aaron Rodgers'ın attığı topu tuttu. Akabinde ekstra 2 oyunc deneyen Wisoncsin ekibi buradan istediği sonucu çıkaramadı ve fark 5 sayıya kadar indi. 

Son 15 dakikaya 28-23 önde giren Tampa Bay, önceki çeyrekten kalan hücum serisini top kaybı yaparak tamamladı. Tom Brady'nin gol bölgesine attığı topu cornerbacklerden Jaire Alexander yakaladı. (12.20) Bu interceptionın ardından öne geçmek için hücum eden Green Bay Packers, istediği sonucu elde edemedi. Lakin Tom Brady'den bir interception daha geldi ve pası yakalayan isim bir kez daha Jaire Alexander oldu. (9.15) Üstünlük için bir hak daha kazanan Green Bay, yine istediği sayıyı bulamadı. Buccaneers buna karşılık Ryan Succop ile 46 yard uzaktan alan golü sayısı buldu ve farkı 8 sayıya çıkardı. (4.42) Packers da buna karşılık 26 yardlık bir alan golü attı ve aradaki fark yine 5 sayıya indi. (2.05) Kalan sürede sayı çıkmadı ve mücadele Tampa Bay Buccaneers'ın 31-26'lık galibiyetiyle sonuçlandı.

Bu skor, Tampa Bay Buccaneers'ı, kendi sahasında oynayacağı 55. Super Bowl maçına taşıdı. 18 yıl sonra ilk kez Super Bowl'a kalan Bucs, Kansas City Chiefs-Buffalo Bills galibi ile şampiyonluk mücadelesi verecek. 

Senin için hazırladığımız haberler