Tamamlayıcı emeklilik sistemi ne zaman başlıyor?

09.06.2020 - 19:54 | Son Güncellenme: 09.06.2020 - 19:58

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki, Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi.Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Peki Tamamlayıcı emeklilik sistemi nedir, ne zaman başlayacak, nasıl olacak, ne anlama geliyor ve içeriği nasıl? İşte emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) en çok aradığı yeni sistem hakkında tüm detaylar... EGM, OKS düzenlemesi olacak mı, EYT'liler yararlanacak mı, EYT hakkında neler söyledi? İşte tüm detaylar...

Tamamlayıcı emeklilik sistemi ne zaman başlıyor?

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki, Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi.Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Peki Tamamlayıcı emeklilik sistemi nedir, ne zaman başlayacak, nasıl olacak, ne anlama geliyor ve içeriği nasıl? İşte emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) en çok aradığı yeni sistem hakkında tüm detaylar... EGM, OKS  düzenlemesi olacak mı, EYT'liler yararlanacak mı, EYT hakkında neler söyledi? İşte tüm detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Tamamlayıcı emeklik sistemini 2022'de yürürlüğe sokacağız'' ifadelerini kullandı. Yeni sistem 2022'de yürülüğe girecek.

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi Nedir?

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi hakkında en özet haliyle ve ilk olarak şunu söyleyebiliriz:

Bu sistem, Bireysel Emeklilik Sistemi’nin yeniden yapılandırılmış halidir.

Önceden Otomatik BES adı altında çalışanların Bireysel Emeklilik Sistemi’ne girmesi devlet tarafından destekleniyordu. Bu sistemde, çalışanın maaşının %3’ü oranında kesinti yapılıyordu ve Devlet Katkısı dışında işveren katkısı yoktu. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’nde ise Devlet Katkısı devam ederken çalışandan olduğu gibi işverenden de kesinti yapılacak ve bu kesintiler senin hesabında aydan aya birikecek. (Fibaemeklilik)

Senin için hazırladığımız haberler