Talisca'nın menajerinden flaş sözler!

02.03.2018 - 21:31 | Son Güncellenme: 02.03.2018 - 21:31

Talisca'nın menajerinden flaş sözler!

Anderson Talisca’nın 2-2 sona eren Fenerbahçe maçının ardından yaptığı sözleşme açıklaması geniş yankı uyandırmıştı. Talisca'nın menajeri bu açıklama hakkında flaş bir iddiada bulundu.

Katar'da Teknik Direktörlük yapan Bülent Uygun, Türkiye'den transfer etmek istediği futbolcuları açıklarken, sürpriz isimlerin yer alması dikkat çekti.

Diğer yadan Portekiz basınından önemli bir Radyospor'a Talisca'nın transfer hakkında açıklamalarda bulundu.

O açıklamalar Portekiz’de de dikkat çekti. Konuyla ilgili A Bola gazetesinin sorularını yanıtlayan Talisca’nın menajeri Carlos Leite, 23 yaşındaki oyuncunun bu açıklamaları baskı altında yaptığını söyledi.

Talisca'yı sözleşme uzatma fikrini açan menajeri Carlos Leite'ymiş!

Talisca’nın sözlerini açmak gerektiğini söyleyen Leite, “İkinci kiralama esnasında iki kulüp arasında bir anlaşmazlık olmuştu. Ben de onun Avrupa Kupaları’nda oynamama ihtimalinden dolayı endişe duyuyordum. Ona Benfica ile sözleşme yenileme konusunu ben açtım çünkü bunun daha iyi olduğunu düşünüyordum. İki taraf davalık olabilirdi ve bu durum Talisca için iyi olmazdı” dedi.

Talisca üzerinde taraftar baskısı mı var?

Leite, Talisca’nın böyle konuşmasının nedeni olarak Beşiktaş taraftarını gösterdi. Benfica ile sözleşme yenilemesinin onları üzeceğini düşünen Brezilyalı oyuncunun baskı altında bu ifadeleri kullandığını dile getirdi.

Talisca, Benfica ile sözleşme uzatmasıyla ilgili ne demişti?

Fenerbahçe maçının ardından yayıncı kuruluşa konuşan Talisca şu ifadeleri kullanmıştı: "Ben burada çok mutluyum, hiçbir zaman da ayrılmak istemedim. Bu yönde de bir açıklamam olmadı ama belki biliyorsunuzdur; kulüpler arasında belli problemler yaşandı. Beni tehdit eden bir durum vardı ve imza atmasaydım, sadece Türkiye Ligi'nde oynayabilirdim. Kontrat imzalamak zorunda bırakıldım. Dün veya bügün gelişmiş bir olay değil. Başkanın (Fikret Orman) da haberi var."

Özellikle ligin 2. yarısına çok formda başlayan Talisca forma giydiği 5 lig maçında 6 gol kaydetmişti. Yıldız oyuncunun kiralık sözleşmesi bu sezon sonunda sona eriyor. Beşiktaş'ın transferi bitirmek için 21 milyon euroluk bir opsiyonu bulunuyor. 

AJANSSPOR

'Tekrar Katar'a gelmek benim adıma mutluluk verici'

"Tekrar Katar'a gelmek benim adıma mutluluk verici. Daha önceki 3 yılda güzel şeyler yaşadık. Katar milleti ve devleti Türkiye'ye sevgi ile bakan bir ülke. Burada yaklaşık 10 bin Türk vatandaşımız çalışıyor. Burada Türk firmaları çalışmalar yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gayretleri var. Burada olmaktan keyifliyim"

'Süper Lig'de çok iyi bir sezon geçiyor. Şampiyonluk için Beşiktaş...'

"Süper Lig'de çok iyi bir sezon geçiyor. Öncelikle Başakşehir'i burada söylemek lazım. Abdullah Avcı ile 6-7 yıldır devam eden bir sistem, istediği oyuncuyu alan bir durumları var. Çok başarılı bir dönemdeler Arda Turan'ı bile alabiliyorlar"

'Başakşehir planlama ve kurgulanma adına satılmaya en yakın kulüp'

"Başakşehir planlama ve kurgulanma adına satılmaya en yakın kulüp. Buradan da talipleri olabilir. Ben Sakaryalıyım. Çoğu insan beni Sivaslı sandı. Ben orada 7 yıl kaldım. Samet hoca gibi çok iyi bir teknik adam var, çok iyi bir başkan var. Şu an güzel bir başarı var inşallah devam eder. Ben bir gün Sivasspor'da olacağım"

'Osmanlıspor'a çok isteyerek gittim ama...'

"Ben Osmanlıspor takımına çok isteyerek gittim. Takımı oyun anlamında iyi durumdaydık skora yansıtamadık. Takımdan Ndiaye, Dzon ve Webo gibi isimler gitti. Şimdi baktığımız zaman yine bir sürü transfer yapılmasına rağmen sonuç değişmedi. Vermeden almak Allah'a mahsus. Doğru planlama ile ilerlemek lazım"

'Hayırlısı neyse o olsun Fenerbahçe için'

"Aziz başkan bu yaşanan olayların sonuçlanmasının ardından bırakacağını söylemişti. Ali Şen başkan bir duayendir. Benim ayrılmamdan nedenlerinden biridir ve bana özür dilemiştir. Gittiğim ilk maçta da ayağım kırıldı. Kişilerin düşünceleri kendini bağlar. Bu tarz beyanatlar vermemiz uygun düşmez. Hayırlısı neyse o olsun Fenerbahçe için"

"Çıkarttığım kitabın gelirlerini şehit olan polis ve askerlerimizin çocuklarının eğitim masrafları için bağışlıyoruz"

'Dünya Kupası tarihte ilk kez kış mevsiminde 2022 yılında Katar'da yapılacak'

"Dünya Kupası tarihte ilk kez kış mevsiminde 2022 yılında Katar'da yapılacak. Çok fazla esinti. Aralık, Ocak, Şubat, Mart aylarında hava iyi olacak. Çok sıcak olmayan bir ortamda Dünya Kupası oynanacak. Belki de oyuncular daha hazır gelecek yorgun olmadan gelecekler"

 

'Katar'da çok iyi stadyumlar yapılıyor. Burada iki stadı Türk inşaat firmaları yaptı'

"Katar'da çok iyi stadyumlar yapılıyor. Burada iki stadı Türk inşaat firmaları yaptı. Ekomonik anlamda çok güçlüler. Bir tane stadyum deniz üstünde olacak. Final maçının deniz üstünde oynanacağını söyleyebilirim"

"Bayern Münih, PSG gibi takımlar buraya gelip maç yapıyor, stadyumları test ediyorlar"

'Türk oyuncuları transfer edebiliriz. Arda, Ozan, Volkan, Yasin...'

"Gelecek sezon iki tanesi yabancı olmak üzere 4-5 tane Katarlı oyuncu transfer edeceğiz. Önümüzdeki sezon göstereceğimiz performans .Arda, Ozan, Volkan Şen hatta Yasin gibi isimlerin adı geçti. Emre Akbaba gibi Deniz Türüç gibi futbolcularda büyük yetenek. Onlar büyük takımlara gitmek isteyecek olması belki transferi zor olacaktır. ben burada Türk oyuncuları ve teknik adamların gelmesini istiyorum. Bir çok hocanın isimini zikrediyorum"

'İlk hedefimiz ligi ilk 4 içinde bitirmek'

"İlk hedefimiz ligi ilk 4 içinde bitirmek. Asya Şampiyonlar Ligi'nde de gruplara kaldık. Shota'nın takımın eledik. Eğer gruptan çıkarsak ve ligi ilk 4 içinde bitirirsek çok iyi olacak. Gençleri yetiştirip başarılı olmak istiyoruz"

'Sneijder transferi takıma büyük katkı yaptığı gibi Dünya'da büyük yankı oldu'

"Potansiyeli olan bir takıma geldik. Takıma iki tane transfer yaptık. Mehdi ve Sneijder geldi. Takım mantalitesini değiştirdik. Sneijder transferi takıma büyük katkı yaptığı gibi Dünya'da büyük yankı oldu. Galatasaraylı arkadaşlara mesaj gönderdi. Sneijder adamlık, futbolcu kariyeri ve yaşantısı bakımından büyük bir oyuncu. Takıma büyük katkı verdi"

'Türk ordusu Dünyanın en büyük ordusu'

"Ben oynadığım dönemde Asker Selamı veriyordum. Türk ordusu Dünyanın en büyük ordusu, dünyada adalet dağıtıyoruz. Afrin'deki Mehmetçiklerimizi Allah korusun. Dünya'da adalet dağıtıyoruz. Suriye'de vatandaşlara toprak bütünlüğü sağlıyoruz. Allah hepimizi korusun. Türk'ün gücünü herkese gösteriyoruz. Hepsine Allah razı olsun"

 

Negredo'nun transferi hakkındaki flaş iddia

Haber Türk gazetesinden Atilla Türker yazdığı Negredo'nun transferi hakkındaki flaş iddia gündemi salladı.

Fenerbahçe ve Galatasaray'a bonservisi bedava olarak önerilen Alvaro Negredo için Beşiktaş'ın 2.5 milyon euro ödediğini belirtti.

İşte detaylar...

Orman, Negredo ve acı gerçekler 20 gün önceki yazımın ana konusu, Alvaro Negredo transferi idi. Mevzu şuydu: “Galatasaray ve Fenerbahçe’nin bedavaya almadığı Negredo için, Beşiktaş Kulübü 2,5 milyon Euro bonservis bedeli ödedi...” Konuyu biraz daha açayım. Evet... Valencia’nın çeşitli nedenlerden dolayı gözden çıkarttığı Negredo, bu sezon öncesi hem Galatasaray’a, hem de Fenerbahçe’ye “bonservisi bedava” olarak önerildi. Ortada kayıtlar var. Üstüne üstlük onlarca tanık var. 

Beşiktaş, Negredo için Valencia’ya 2,5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Negredo’nun yıllık net ücreti de 4 milyon 350 bin Euro olarak KAP’a bildirildi. Bir hatırlatma yapayım. Valencia, Negredo’nun sözleşmesi devam etmesine karşın, hem Finansal FairPlay hem de verimlilik açısından böyle bir karar almıştı. Benim bu yazı sonrası ne oldu! Beşiktaş Kulübü bir açıklama yaptı ve benden belge istedi. Ayrıca... 

Beşiktaş Divan Kurulu’nda konuşan Fikret Orman, “Ortada belge var mı? Yok. Ayıptır. Gazeteci de olsa, menajer de olsa, insanda biraz haysiyet, onur ve ahlak olur. Elinde belgesi olup da konuşmayan namerttir” dedi. Şu aşamada sizden bir istirhamda bulunacağım Sayın Orman... Kimseyi saf yerine koymayın. Yapacağınız iş çok basit... Fenerbahçe’nin üst düzey yöneticileriyle irtibat kurun

Galatasaray’ın o dönemki yetkili isimleriyle konuşun. Telefon açın. Bu kadar basit... Bir saatte çözersiniz. Daha ötesi var mı! Beklemenize gerek yok! Belge ötesi kaynaklar gösterdim işte size. Gazeteci olarak bizim yaptığımız kapsamlı araştırmayı, yönetici olarak siz de yapın. Bu konuyu bilen, gören, yaşayan değişik kesimlerdeki onlarca kişiyle durumu değerlendirin. 

Ayrıca... Tanıklarım yalan mı söylüyor acaba! Menajer Juanma Lopez, aynı Negredo’yu, “Sayın Orman... Bonservisi bedava” şeklinde size de önerdi mi? Sonra siz ne yaptınız? Kimlerle ne konuştunuz? Bazı yöneticiler ve menajerler devreye nasıl girdi? Sayın Orman... Beşiktaş’ın menfaatleri doğrultusunda bu sorulara doğru yanıt verilmesi gerekiyor. Zaten bu düşünceyle bu satırları kaleme alıyorum ben. Ve yine Sayın Orman... “Negredo için 2,5 milyon Euro’luk bonservis bedelinin sadece 250 bin Euro’sunu ödedik” diyorsunuz.

Tamam, doğru ama... Geri kalan 2 milyon 250 bin Euro yine Beşiktaş’ın kasasından çıkmayacak mı? Çıkacak. İsteseniz de çıkacak, istemeseniz de çıkacak. Ortada kapı gibi sözleşme var. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Benim bu yazdıklarımı bu camiada bulunan kişilerin önemli bölümü çok iyi biliyor. Hatta... Beşiktaş Yönetim Kurulu’nda bulunan muhteremlerin önemli bölümü de son derece iyi biliyor. Ne de olsa... Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkma gibi kötü bir huyu var.

(HT SPOR / Atilla TÜRKER)

Beşiktaş'ın Brezilyalı yıldızı Talisca hakkında Portekiz'den flaş bir açıklama geldi. Portekiz'in önemli gazetelerinden Record gazetesinin sorumlularından Sergio Krithinas, Talisca'nın Benfica ile yeni sözleşme imzalaması üzerine açıklamalarda bulundu. 

Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan Krithinas şunları ifade etti.

"Talisca'nın dünkü açıklamaları Benfica tarafından herhangi bir yankı bulmadı ama Portekizli basın mensupları tarafından önemsenen bir açıklama oldu. Bu açıklamaların detayını Talisca'dan bekliyoruz."

Benfica ile sorunlar yaşadı

"Jorge Jesus onu istiyordu ama takımdan ayrıldı ve Sporting takımına geçti. Talisca yeni teknik ekip ile çok fazla oynayabileceğini sanmıyordu. Benfica-Beşiktaş maçında attığı gol sonrasında tutumu çok tepki çekti.

25-30 milyon Euro bedel isteniyor

"Benfica onu başka bir takıma satmak istiyor. Yaklaşık 25-30 milyon Euro arasında bir bedel istiyor. Devre arasında Çin'den teklif vardı. Beşiktaş Mayıs ayı sonuna kadar opsiyon hakkına sahip"

"Ayrıca sezon başında takımla iki ay idmana çıktı ve Temmuz ayında alacağı konusunda sorun çıkmıştı"

Bülent Uygun, Türkiye'den transferlere devam etmek istiyor. İşte o isimler

Katar'ın Al Gharafa takımı teknik dirktörü Büşent Uygun, konuk olduğu TRTSpor'da önemli açıklamalarda bulundu.  Uygun, Türkiye'den Katar'a transferlerin devam edeceğini sinyalini verirken transfer etmek istediği futbolcularıda açıkladı. Bu futbolcular arasında sürpriz isimler olması dikkat çekti.

İşte Uygun'un açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri:

"Büyük takımların hocası olmak kolay değil. Galatasaray Tudor ile başladı ama çok farklı özellikler lazım. Şimdi Fatih Terim geldi. Beşiktaş'ın handikabı oldu. Şampiyonlar Ligi maçlarının ardından Cuma maç yaptılar ve hep puan kaybı yaptı. Bunu kim planlıyorsa hata yaptı. Fenerbahçe'de şampiyonluk şansına sahip ama bana göre Beşiktaş bir adım daha önde"

Şöyle ki... Fenerbahçe üst düzey yöneticilerinin yanı sıra Galatasaray’ın o dönemki yetkili isimleri telefonla arandığı takdirde gerçeği tüm detaylarıyla öğrenmek mümkün. Belirteyim. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirildiği gibi... 

Senin için hazırladığımız haberler