"Takımda büyük değişiklikler yapacağım"

05.09.2020 - 20:13 | Son Güncellenme: 05.09.2020 - 20:36

Son dakika milli takım haberi... A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Sırbistan ile yapılacak UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup ikinci maçı öncesinde açıklamalar yaptı. Peki Şenol Güneş Sırbistan maçı için ne dedi? İşte Şenol Güneş'in sözleri...

"Takımda büyük değişiklikler yapacağım"

Şenol Güneş, deplasmanda yapılacak maç öncesinde bir basın toplantısı düzenledi ve görüşlerini dile getirdi.

"Farklı bir kadro olacak"

Sırbistan maçına göre daha farklı bir kadro olacağını söyleyen Şenol Güneş, "Uzun süre futboldan uzak kalmak zorunda kaldık. Yeniden yola çıkıyoruz. Çoğunlukla ligler başlamadan milli maçlar başladı. 3 günde 1 maç oynamak zorundasınız. Oyuncuları korumak için değişiklik yapmak zorundayız. Sakatlık olmadan bu dönemi aşmamız gerekiyor. Milli Takım'a çağrılan her oyuncu direkt oynayacak kadar iyi oyuncudur. Perşembe günkü maça göre daha farklı bir kadro olacak Sırbistan'a karşı. Bazı oyuncular sakatlıktan yeni geldi. Üst üste oynayan ve hazır olmayan oyuncular var. Takımda büyük değişiklikler yapacağım" dedi.

"Macaristan maçı kötü bir izlenim bıraktı"

1-0 kaybedilen Macaristan maçıyla ilgili düşünceleri sorulan Güneş, "Macaristan maçı oyun ve skor olarak kötü bir izlenim bıraktı. Oyuna kötü başladık. Rakip de tam tersi iştahlı ve dikkatliydi. Biz fazla pozisyona girmedik, rakip daha iyiydi. Eksiklerimizi gördük. Doğru örneklerimiz çok azdı. 9 ay sonra ilk müsabakayı yaptık. Takım, teknik ve fizik olarak iyi değildik. Bazı oyuncularımızı görme şansımız oldu" ifadesini kullandı.

"Rakibimiz oyuncu üretebilen bir ülke"

Sırbistan'ı değerlendiren tecrübeli teknik adam, "Rakibimiz oyuncu üretebilen bir ülke. Adem Ljajic ve Aleksic de bizim ülkede oynuyor. Üst seviye liglerde 35 tane oyuncuları var. Bireysel olarak yetenekli bir takım. Güçlü bir takım bizi bekliyor. Rusya maçında da iyi oynadılar. Macaristan bize sürpriz yapmış oldu. Kazanıp yarışta devam etmek istiyoruz. Burada iyi bir oyun istiyoruz" diye konuştu.

"Bizde de böyle olmalı"

Koronavirüs ile ilgili görüşlerini de söyleyen Şenol Güneş, "Ülkemizde ve dünyada pandemi artarak devam ediyor. Burada nüfus az ve insanlar sokağa az çıkıyor. Bizde de böyle olmalı. Bütün dünyadaki insanlara sağlıklar ve mutluluklar diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler