Takibe devam, 4-1!

17.04.2016 - 22:03 | Son Güncellenme: 17.04.2016 - 22:03

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında ligde kalma mücadelesi veren Mersin İdmanyurdu’nu sahasında konuk eden Fenerbahçe, taraftarı önünde baskılı oynadığı maçı 4-1 gibi farklı skorla kazanmayı başardı.

Konuk ekip Mersin İdmanyurdu açısından;

Spor Toto Süper Lig'de artık veda turlarına çıkan konuk ekip Mersin İdmanyurdu maç genelinde vasatın altında kalan bir futbol kurgusu sergiledi. Erken dakikalarda peş, peşe yediği gollerle 2-0 geriye düşerek tüm oyun planları suya düşen ve tamamen demoralize olan konuk ekip maçtan çok erken koptu. Rakibin baskısıyla maça çok dağınık başladılar. İlk yarı genelinde orta sahayı dahi geçemeyen, takım olarak konsantrasyon bütünlüğünden yoksun olan konuk ekip, ilk yarının uzatma dakikalarında buldukları ilk ve tek ciddi ataklarında bir korner şansı yakalayıp ve o duran top organizasyonundan tek golü attılar.  Mersin İdmanyurdu takımı için maçın özeti budur.

İkinci yarıda da oyunu kendi yarı alanında kabul edip, vasat futbollarını sürdürdüler. Ancak bu yarı ilk yarıdaki gibi şanslı değildiler. Fenerbahçe’nin istekli ve kararlı futbol kurgusu ve baskısı karşısında daha fazla dayanamadılar ve 3 golde bu yarıda yiyerek, 4-1’lik yenilgiyle maçı sonlandırdılar.

Fenerbahçe’ye gelince;

Son haftalarda şansı dönen ve önemli puanlar kaybeden sarı lacivertliler, Mersin İdmanyurdu maçını farklı kazanarak tekrar bir dönüm noktası yakaladılar ve takibe devam güvenini pekiştirdiler. Sarı-lacivertliler hızlı ve etkili bir oyun kurgusuyla karşılaşmaya çok iyi bir başlangıç yaptılar. İlk dakikadan itibaren oyunun kontrolünü ele alıp ilk 10 dakikada peş, peşe iki gol buldular. Skor avantajını ele geçiren Fenerbahçe, kalan dakikalarda daha rahat bir futbol sergiledi. İlkyarı boyunca ofansif bir futbol sergileyen, kanatları iyi kullanan, rakip ceza sahası içinde ve çevresinde sürekli pozisyonlar bulup tehlikeler yaratan taraf Fenerbahçe takımıydı. İlk yarı boyunca oyundaki kontrolünü elinde tutan ve sağlı, sollu ataklarla sürekli rakip savunmayı bunaltan sarı lacivertliler ilk yarıda farkı kaçırdılar. Bununla da kalmayıp son dakikada sürpriz bir de golü kalelerinde gördüler.

İkinci yarıda final vuruşlarını arzuladıkları gibi yapınca baskılı oyunlarını skora yansıtmayı başardılar. Ve 4-1 gibi farklı bir skorla maçı kazanmasını bildiler. Önemli olan Fenerbahçe’nin kazanma istikrarıdır. Kalan maçlarda Beşiktaş’ın olası puan kaybetmesi durumunu lehe döndürmektir. Çünkü geçtiğimiz haftalarda bu olgular yaşanmıştı. Rakibin puan kaybetmesi elbette önemli ancak sizde bu krizleri fırsata çevirmelisiniz. Bekleyip göreceğiz. Daha beş hafta var. Henüz hiçbir şey bitmedi. Puan eşitliğinde üstelik gol averajıda Fenerbahçe’nin. O nedenle takım ve taraftar olarak inancı kaybetmemek lazım; takibe devam. 

Senin için hazırladığımız haberler