Tahkim'de Onur Bulut için karar zamanı

19.09.2023 - 10:17 | Son Güncellenme: 19.09.2023 - 10:22

Transferi Beşiktaş'la Kayserispor arasında davalık olan Onur Bulut için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu kararını bu Cuma günü verecek.

Tahkim'de Onur Bulut için karar zamanı

Salim MANAV - AJANSSPOR

Kayserispor'dan geçen sezonun ortasında Beşiktaş'a transfer olan ancak Sarı-Kırmızılılar'ın transferinin hukuksuz olduğu gerekçesiyle itirazda bulunduğu Onur Bulut için karar veriliyor. 

TFF'nin onayladığı transferi Kayserispor, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na (UÇK) taşıdı. Beşiktaş'ın ödediği 1 milyon Euro'yu kabul etmeyen Kayserispor, "oyuncunun sözleşmesinde 3.5 milyon Euro'ya serbest kalır" maddesinin olduğu gerekçesiyle itirazda bulundu. 

Onur Bulut ise “Bazı basın ve yayın organlarında, eski kulübüm Kayserispor tarafından mevcut sözleşmemin bitimine 6 ay kala 3 yıllığına uzattığım ve aramızdaki anlaşmada herhangi bir çıkış maddesi bulunmadığı halde haksız bir şekilde sözleşmemi feshettiğime yönelik asılsız iddialar görmekteyim" diyerek bu durumu yalanladı.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor - Beşiktaş maçında kural hatası yapıldı mı?
Habere Git

Daha sonra UÇK'ya giden Onur Bulut, Kayserispor'a karşı açtığı davayı kazandı. 

Tahkim kararını verecek

UÇK'nın Kayserispor'un talebeni reddetmesinin ardından Sarı Kırmızılılar, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'na başvurdu. Tahkim, Kayserispor'un başvurusunun duruşmasını bu Cuma günü saat 14.30'da yapacak. TFF'nin Levent'teki binasında yapılacak duruşmaya taraflar katılacak. 

Kayserispor, UÇK'nın reddinin ardından kararı Tahkim'e taşıyacaklarını açıklamış; "TFF Yargılama süreci ardından verilen kararların adli denetim süreci de (İstinaf ve Yargıtay yolu) olacaktır. İlk derece mahiyetindeki bu hukuki süreç henüz tamamlanmamış olup, sürece ilişkin gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgilendirme yapılacaktır" denilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler