TFF Tahkim Kurulu Trabzonsporlu Bakasetas'ın Cezasını Onadı

12.05.2023 - 17:14 | Son Güncellenme: 12.05.2023 - 17:27

Trabzonspor'da Anastasios Bakasetas PFDK'dan 2 maç men cezası almıştı. TFF Tahkim Kurulu cezayı onadı. Oyuncu, Fenerbahçe maçında oynayamayacak. Detaylar.

TFF Tahkim Kurulu Trabzonsporlu Bakasetas'ın Cezasını Onadı

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Konyaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelen Trabzonspor, 2-1 mağlup oldu. Maçın 45+5. dakikasında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Anastasios Bakasetas hakkında karar verildi.

Bakasetas'ın Soner'e yaptığı faul VAR'da izlendi, kırmızı çıktı

Konyaspor'da Baksetas'ın müdahalesi ile yerde kalan Soner Dikmen bir sakatlık yaşadı. Sağlık ekipleri oyun alanına girerek oyuncuya müdahalede bulundu.

VAR tavsiyesi üzerine kenara gelen hakem Cihan Aydın, Bakasetas'ın Soner'e yaptığı faulü izledi ve Yunan futbolcuya direkt kırmızı kart gösterdi.

İlgini Çekebilir
PFDK kararları açıklandı! Bakasetas, Fenerbahçe maçında yok
Habere Git

PFDK 2 maç ceza verdi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Bakasetas'ın kırmızı kart çıkan pozisyonuna 2 maç men cezası verdi. Ceza şu şekilde açıklandı: "...Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş. sporcusu ANASTASIOS BAKASETAS’ın, rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir"

Tahkim cezayı onadı! Bakasetas Fenerbahçe maçında yok

Trabzonspor, PFDK tarafından verilen bu kararı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu'na götürdü. Tahkim Kurulu ise PFDK kararını onadı. Bakasetas'ın 2 maçlık cezasında indirim yapılmazken, yıldız futbolcunun Fenerbahçe karşısında oynanacak maçta forma giyemeyeceği kesinleşti.

Tahkim Kurulu'nun verdiği karar "Trabzonspor Spor A.Ş.’nin futbolcusu Anastasios Bakasetas ile ilgili PFDK’nın 04.05.2023 tarih ve E.2022-2023/907- K.2022-2023/1152 sayılı kararına itirazı incelendi. Duruşma için tayin edilen 12.05.2023 Cuma günü saat 14:45'de icra edilen duruşmada futbolcu Anastasios Bakasetas, Trabzon Spor A.Ş. vekilleri Av. Duygu Yaşar ve Av. Celal Çobanoğlu’nun hazır oldukları görüldü, sözlü beyanları alındı. Yapılan müzakere neticesinde; Trabzonspor Spor A.Ş.’nin futbolcusu Anastasios Bakasetas’ın rakip takım futbolcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle FDT’nin 43. maddesi uyarınca 2 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, oyçokluğu ile karar verilmiştir" ifadeleri ile açıklandı.

İlgini Çekebilir
Fener iç transferde düğmeye bastı! İrfan Can Eğribayat'ın bonservisi alındı
Habere Git

Bakasetas'ın bu sezonki performansı

Bu sezon Bordo-Mavililer'de 38 resmi müsabakaya çıkan Bakasetas, 11 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. 29 yaşındaki on numara 11 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Senin için hazırladığımız haberler