Fenerbahçe'de Dusan Tadic ve Edin Dzeko'dan "Çetnik" iddialarına yanıt

13.09.2023 - 16:41 | Son Güncellenme: 13.09.2023 - 16:53

Fenerbahçe'nin yıldızı Dusan Tadic, Sırbistan Milli Takımı'ndaki sevinci ile ilgili "Çetnik" iddialarına, Edin Dzeko ile ortak yanıt verdi. Detaylar...

Fenerbahçe'de Dusan Tadic ve Edin Dzeko'dan "Çetnik" iddialarına yanıt

AJANSSPOR HABER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri G Grubu'nda Sırbistan'ın Litvanya'yı deplasmanda 3-1 yendiği karşılaşma sonrası Dusan Tadic'in sevinci sosyal medyada çok konuşuldu. Sırp oyuncunun hareketi ırkçı Çetnik selamı olduğu gerekçesiyle eleştirilirken; Fenerbahçe'den takım arkadaşı Boşnak yıldız Dzeko ile arasının bozulduğu iddia edildi.

Tadic ve Dzeko'dan ortak yanıt

Dusan Tadic ve Edin Dzeko, Can Bartu Tesisleri'ndeki antrenmana aynı araçla geldi. Tadic'in Milli Takım'daki sevinci hatırlatılınca ikili, "Bizden korktukları için bir şeyler bulmaya çalışmaları gayet normal. Böyle saçmalıklarla bizim işimiz olmaz" dedi.

"Kötü niyetli insana ayrılacak saniyemiz yok"

İkili, "3 gün sonra maçımız ve devam ettirilecek liderliğimiz var, hiçbir kötü niyetli insana ayrılacak saniyemiz yok" açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
F.Bahçe, Al-Musrati için Portekiz'de! İşte yapılan teklif...
Habere Git

Dzeko: "Tadic'le neredeyse 24 saatimiz beraber geçiyor"

Edin Dzeko ayrıca, "Tadic'le neredeyse 24 saatimiz beraber geçiyor. Kötü niyetli insanların söylediklerine kimse inanmasın" dedi. 

Tadic Sırbistan'da dalya dedi!

Öte yandan Dusan Tadic, Litvanya maçıyla birlikte dalya diyerek Sırbistan Milli Takımı tarihinde bunu başaran 4 oyuncudan biri oldu.

6 maç sonra rekor kıracak

Zirvede 105 maçla Branislav Ivanovic yer alırken onu Dejan Stankovic (103) ve Savo Milosevic (102) takip ediyor. Bu 4 isim arasında aktif olarak kariyerine devam eden tek futbolcu olan Tadic 6 kez daha milli formayı giymesi durumunda bu alandaki rekorun yerini sahibi olacak.

İlgini Çekebilir
UEFA'dan Hırvatistan'a soruşturma! Türkiye maçı seyircisiz...
Habere Git

Çetnik selamı nedir?

Çetnik selamında serçe ve yüzük parmakları kapatılır ve kalan 3 parmak - baş, işaret ve orta parmak - açık tutularak yapılır. Sırpların zafer işareti olarak kabul edilir. Boşnak ve Hırvatlar ile Sırplar arasındaki Bosna Savaşı'nda ırkçı Sırp çetelerin, Boşnak Müslüman aileleri öldürdükten sonra bu cenazelerin serçe ve yüzük parmaklarını kestikleri biliniyor.

Senin için hazırladığımız haberler