Szalai'ye sol bek yaradı! Galibiyete damga vuran istatistik

05.12.2021 - 21:05 | Son Güncellenme: 05.12.2021 - 21:51

Çaykur Rizespor maçında cezalı Novak'ın yerine sol bek oynayan Attila Szalai başarılı bir performans ortaya koyarken, Serdar Dursun'a 2 asist birden yaptı.

Szalai'ye sol bek yaradı! Galibiyete damga vuran istatistik

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe'deki son 3 maçında yedek kalan Attila Szalai, Çaykur Rizespor karşılaşmasıyla 11'e geri döndü. Macar stoperin Galatasaray, Olympiakos ve Göztepe mücadelelerine yedek başlaması herkesi şaşırtmıştı. Vitor Pereira bu durumu 'taktik seçim' olarak açıklamıştı.

Szalai 40 yıllık sol bek gibi

Portekizli çalıştırıcı, cezalı Filip Novak'ın yokluğunda sol bekte Attila Szalai'ye görev verdi. 23 yaşındaki savunma oyuncusu yeni yerini yadırgamadığı gibi asistleriyle de hücuma önemli katkıda bulundu.  

Serdar Dursun'u paslarıyla besledi

Sol kanattan etkili bindirmeler yapan Macar futbolcu, Serdar Dursun'un attığı 2. ve 4. gollerin asistini gerçekleştirdi. Serdar da attığı golden sonra Szalai'yi göstererek tribünlere alkışlattı. Attila ayrıca maçın henüz başında da çizgiden bir top çıkararak Fenerbahçe'nin yenik duruma düşmesine engel oldu.

Attila Szalai'nin istatistikleri

90 dakika boyunca 63 kez topla buluşan Attila Szalai, yüzde 73.4 pas isabetiyle oynadı. Genç futbolcu arkadaşlarına 3 şut pası verirken bunların ikisi golle sonuçlandı. Bu sezon golü bulunmayan Szalai ilk asistlerine imza atmış oldu.

Novak dönünce ne olacak?

Bu sürpriz performanstan sonra gözler Filip Novak'ın cezası bitince Attila Szalai'nin nerede oynayacağı sorusuna çevrildi. Savunmada Kim-Tisserand ikilisinden vazgeçmeyen Pereira'nın, Szalai'yi sol bekte kullanmaya devam mı edeceği, stopere mi çekeceği yoksa yedeğe mi alacağı şimdiden merak yarattı.

Senin için hazırladığımız haberler