Suudi Arabistan'ın yeni pistine F1'den övgü! "İnanılmaz"

19.03.2021 - 17:04 | Son Güncellenme: 19.03.2021 - 17:48

Son dakika Formula 1 haberleri... Yeni sezonda Formula 1'e ilk kez ev sahipliği yapacak olan Suudi Arabistan, 'Cidde cadde pistini' yarışseverlere tanıttı. Formula 1'in en uzun ve en hızlı cadde pisti özelliğine sahip olması, F1 yönetiminden büyük övgü aldı. İşte detaylar...

Suudi Arabistan'ın yeni pistine F1'den övgü! "İnanılmaz"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Ülke tarhinde Formula 1'e ilk kez ev sahipliği yapacak olan Suudi Arabistan, dün gerçekleştirilen lansmanla yeni yarış pistini motorseverlere tanıttı. 

6.175 km uzunluğunda olan 'Cidde cadde pisti', Belçika'nın Spa-Francorchamps pistinden sonra takvimin en uzun ikinci pisti oldu.

Toplam 27 viraja ve üç DRS bölgesine sahip olması beklenen pistin, yaklaşık olarak 250 km/s'lik bir ortalayı yakalaması bekleniyor.

"Heyecan verici"

Öte yandan Formula 1'in motor sporları şefi Ross Brawn, 'Cidde cadde pistini' "harika" olarak tanımladı.

Brawn "Yeni bir pistin ayrıntılarını açıklamak her zaman için çok heyecan vericidir ve aynı şey Cidde Cadde Pisti için de geçerli. Taraftarlarımız için oldukça heyecan verici. Tasarım, modern bir cadde devresinin en iyi halini ortaya koyuyor ve aynı zamanda yüksek süratler ve geçiş fırsatları yaratacak yüksek tempolu bölümlere de sahip. Kızıldeniz'deki ortam inanılmaz ve araçları, aralık ayında pistte görmek için sabırsızlanıyoruz"  ifadelerini kullandı.

İnsan Hakları Organizasyonu Amnesty International, Suudi Arabistan'ı ve F1 yönetimini kınadı

İnsan Hakları Organizasyonu Amnesty International, Formula 1 yarışlarına bu sezon ilk kez ev sahipliği yapacak olan Suudi Arabistan'ın sporu paravan olarak kullanmak istedğini iddia etti.

Uluslararası Af Örgütü tarafından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan ülkesin baskıcı rejimini meşrulaştırmak için spor eliyle maskelemeye yönelik bir girişim olarak nitelendirdi.

Son dönemlerde spora olan yatırımlarıyla gündeme gelen Suudi Arabistan, 2020 Formula E yarışına ve Dakar Rallisi’ne de ev sahipliği yapmıştı.

2021 Suudi Arabistan GP ne zaman?

Suudi Arabistan'ın Cidde sahilinde gerçekleştirilecek olan yarış, 5 Aralık'ta yapılacak.

Senin için hazırladığımız haberler