Suudi Arabistan’dan Formula 1'e özel kıyafet izni

01.11.2021 - 16:25 | Son Güncellenme: 02.11.2021 - 00:23

Son dakika Formula 1 haberleri... Suudi Arabistan’da Formula 1 seyircilerine yönelik kıyafet zorunluluğu esnetiliyor. İşte tüm detaylar...

Suudi Arabistan’dan Formula 1'e özel kıyafet izni

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de sezonun 21. yarışı Suudi Arabistan'da koşulacak. 3-5 Aralık tarihlerinde Jeddah Cadde Pisti'nde gerçekleştirilecek yarış öncesinde Suudi Arabistanlı makamlar, seyircilere yönelik kıyafet zorunluluğunu esnetmeyi düşünüyor.

"Omuzların ve bacakların görünmesi yasaktı"

Geçtiğimiz günlerde Formula 1 personelinin, Suudi Arabistan GP için davranışların ve kıyafetlerin nasıl olması gerektiğiyle alakalı bazı kurallar aldıkları ortaya çıkmıştı. Kadınların, uzun pantolonlar ve dirsekleri kapatan uzun kollu gömlekler giymesi şart koşuluyordu. Ayrıca kadınlara, ülkede yürürlükte olan yeni kurallar doğrultusunda "ağır makyajlar" yapılmaması gerektiği tavsiye ediliyordu. Omuzların ve bacakların görünmesi yasaktı. Bu nedenle kadınların, sıcak ülkelerde giyilen takım üniformalarını giymesi mümkün olmayacaktı. Erkeklerin de omuzlarını ve bacaklarını göstermekten kaçınmaları gerekiyordu.

Suudi Arabistan, tepkiler sonrası geri adım attı

Gelen tepkiler sonrası Suudi Arabistanlı makamlar, Cidde'de yapılacak ilk Suudi Arabistan GP için kıyafet zorunluluğunu kaldırmışa benziyorlar. Motorsport'un Times of London'a dayandırdığı habere göre Suudi Arabistan Spor Bakanlığı, hafta sonu boyunca böyle bir kısıtlama olmayacağını doğruladı.

Haberde, "Spor bakanlığı, Cidde'deki pistte veya halka açık herhangi bir yerde kıyafet kuralı olmayacağını vurguladı." denildi.

RaceFans de geçtiğimiz günlerde, erkek veya kadın çalışanların ya da ziyaretçilerin, herhangi bir kıyafet kuralarına tabi olmayacağını belirttiler.

La Gazzetta dello Sport, bir Formula 2 takım yöneticisi tarafından kıyafet kuralının sızdırılması ve sonrasında yaşanan tepkiler üzerine bu kararda geri adım atıldığını iddia etti.

Yarış öncesi Justin Bieber konseri

3-5 Aralık tarihlerinde Jeddah Cadde Pisti'nde gerçekleştirilecek yarış öncesinde ise Kanada'nın en ünlü yıldızlarından Justin Bieber sahne alacak. Yarışta bilet fiyatları ise 455 ile 25 bin Suudi Arabistan Riyali arasında değişiyor. 

Tarihteki ilk Suudi Arabistan Grand Prix'si 5 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Senin için hazırladığımız haberler