Süpürgemizin elektriği kesildi

25.04.2018 - 00:51 | Son Güncellenme: 25.04.2018 - 00:51

BASKONİA  88-83   FENERBAHÇE DOĞUŞ

Ne güzel bir geceliğine o kadar yolu kat edip, taaaaaa, İstanbul’dan Avrupa’nın en uzak noktalarından İspanya’ya gidip: “Ceeeeee! Diyerek dönmek var!”

Dünya ve Avrupa spor merkezi olan İspanya’da organize olan ilkokullardan başlayan sporun gelişmelerini ülkemiz insanlarına gösterebilsek! Yaşamımda İspanya’nın birçok bölgesini görmek nasip oldu. Öyle yerler biliyorum ki, Meksika’nın çöle bakan ve küçük kasabaları gibi birçok yeri var. Ancak spor insanların  olmazsa olmazı! Biliyorsunuz? İspanya Avrupa’da iç savaşlarda bir milyon insanın ölümü ile sonuçlanan acıklı sahnelerle dolu bir ülke! Hiçbir zaman iç sürtüşmeler bitmez! Birçok bölge, diğerine sırtını dönmüştür! Siyasi olarak hiç geçinemezler! Birbirlerini zırnık kadar sevmez hatta nefret ederler! Televizyonlarda görüyoruz! Her an nerede ise silahlar patlar diyorsunuz! Her halde geçmiş senelerde iç savaşta ölen milyon insan örneklerini göz önüne alarak ayaklarını denk alıyorlar! Tek ortak dilleri spor.

Dikkat ederseniz, hiçbir zaman son hafta Fenerbahçe-Beşiktaş maçında gerçekleşen olaylara (Sadece bu maçı örneklemek hata olabilir! Nice olaylı maçlar gibi!) asla İspanya’da rastlayamazsınız! Böyle bir ortamda İspanya’nın özel bölgesindeyiz. Avrupa’da ilk kez mevcut olan “Basketbol Takımı olan Baskonia’nın sonradan kurulan futbol şubesi vardır!  (ALAVES FUTBOL TAKIMI) “ Çok özverili, özel bir başkanları vardır! ( Jose Antonio Querejeta) Sıkı ve sadık seyirci kitlesi vardır. Şehir nüfusu: 250 bin kişi!

Ağzınla kuş tutsan o kendine güven yok mu? Nasıl olsa yeneriz duygusu yok mu? Yok mu? Skor ne olursa olsun; bu maç bizimdir, düşüncesi! İşte böyle sahaya çıkan takımımız, maça iyi başlamadı!  “Eh, biraz sonra patlarız! Biraz sonra attığımız şutlarla farkı kapatır, öne geçer ve süpürgemizin sesini tüm salona dinletiriz!” diye konuşurken, ilk çeyreği 19/20 önde kapattık.

İkinci çeyrekte “Beaubous, Huertas, Poirier” üçlüsü harika basketbol oynarken, takım halinde ilk yarıda 9/16 üçlük atmaları mucize gibi bir şey. Bunda savunmada iyi olmadığımız için suçluyuz! Hücumda, Sloukas ve Wanamaker ikilisi ideal beşimizin oyuncuları.  Dixon bir türlü sakatlık sonrası form tutamadı! Baskonia, (Okyanuslarda gemiler için en tehlikeli dalganın adı “solugandır.”  Beyaz köpükleri gözükmeden gelir, gemileri inanılmaz sallar!) İşte o soluganlar gibi bizi sallıyorlar! Dileğimiz ne kadar sallansak da buradan üçleyerek gitmek önemli! Obradovic’i ilk kez bu kadar kıpkırmızı görüyorum! Çok sinirli ve gergin! Çünkü o bile bazen kendini çok güçsüz hissediyor! Ya da içindeki, beynindeki enerjiyi ve düşüncelerini öğrencilerine ulaştıramıyor ve kahroluyor!  Devre 47/38 Baskonia’nın galibiyeti ile bitiyor.  Bizde bir tek Vesely (10) çift sayıya ulaştı.

Üçüncü çeyrekte soyunma odasından, Obradovic’in özel yapımı bir Fenerbahçe Doğuş bekliyoruz. Baskonia seyircisi galibiyete ulaşıp seriyi uzatma mücadelesinde, “bando-çığlıklar-şarkılar”  eşliğinde salon inliyor! Skor çift haneli sınarlarda dolaşsa da, başta Vesely ve arkadaşları farkın açılmasına müsaade etmiyorlar! Bu yetmiyor, iyi savunmayı hatırlıyoruz. İkili sıkıştırmalar ile top kazanıyoruz. İnanılmaz sevinç içindeyiz. Bunca gürültü-patırtı içinden çıkardığımız sayılar ile, hele son saniyede Nunnanly’nin attığı basket ile  67/66 lık skoru yakalıyoruz.

Tüm istatistiklerde kafa kafaya gidiyoruz.  Son çeyrek, Obradovic’in geleneksek “SÜPÜRME OPERASYONUNUN GERÇEKLEŞMESİNİ UMUYORUZ” Evet umuyoruz da, Baskonia ilk kez inanılmaz bir baskı ile farkı açınca ilk kez Obradovic “Dixon, Wanamaker, Sloukas, Datome ve Vesely” beşi ile oynamaya başladı.  Guduric 12, Sloukas 14, Vesely 17, Datome 13 sayı attılar.  Ancak bu maç çoktan kısmetimizden çıkmıştı!

Baskonia’da ise Voigtmann 12, Beaubois 21, Janning 10, Poirier 12 ve Shengelia 10 sayı atarken; üçlük olarak takım halinde 14/25 attılar.  Salonda maçı kazanan Baskonia takımının seyircisi, bitiş düdüğü ile birlikte “ NOT IN MY HOME” atkılarını sallamaya başladılar! Evinde Baskonia’yı yenmenin çok da kolay olmadığını hep birlikte gördük! 2 gün daha oralarda kalıp, turu kapıp dönmek istiyoruz. Maç sonucu 88-83 

Önemli not: Yazılarımı ajansspor.com adresinden takip edebilirsiniz

Senin için hazırladığımız haberler