Süper Lig'e Play-Off sistemi! TFF başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı...

09.03.2024 - 22:41 | Son Güncellenme: 09.03.2024 - 22:55

Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Mehmet Büyükekşi, uzun bir süredir gündemde olan Play-Off sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Süper Lig'e Play-Off sistemi! TFF başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı...

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Riva Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) toplantısında konuştu. Büyükekşi, uzun bir süredir futbol severler tarafından merak konusu olan "Süper Lig'e Play-Off sistemi gelecek mi?" sorusuna net bir cevap verdi.

Büyükekşi'den Play-Off yanıtı

Süper Lig için düşünülen Play-Off sistemi hakkında konuşan Mehmet Büyükekşi, "Hypercube şirketine Süper Lig'de play-off olup olmaması konusunda bir çalışma yaptırmıştık. Kulüplerimiz çıkan play-off şartlarını uygun görmedikleri için de şu an gündemimizde play-off yok." dedi.

Türkiye Kupası'nın formatı değişiyor

Açıklamalarına devam eden Büyükekşi, Türkiye Kupası'nın formatı hakkında da şu açıklamarı yaptı: "Şu anda lig şampiyonumuz Şampiyonlar Ligi'ne, Türkiye Kupası'nı kazanan takım da Avrupa Ligi'ne katılıyor. Gelecek sezondan itibaren Türkiye Kupası'nın formatını değiştirdik. Kupayı daha heyecanlı bir hale getiriyoruz."

Play-Off'un oynandığı tek sezon

Süper Lig'de, 2011-2012 sezonunda Play-Off sistemi denendi. Ligi ilk 4 içerisinde bitiren Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor Play-Off maçlarında karşı karşıya geldi. Nefes kesen mücadelelerin ardından Galatasaray, son maçta ezeli rakibi Fenerbahçe ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı ve şampiyonluğa ulaştı.

Senin için hazırladığımız haberler