Süper Lig'e dönecek mi? Yusuf Yazıcı'dan transfer açıklaması

17.04.2024 - 13:03 | Son Güncellenme: 17.04.2024 - 13:31

Son dakika | Ligue 1'de Lille forması giyen eski Trabzonsporlu Yusuf Yazıcı, sezon sonu transfer iddiaları hakkında açıklama yaptı. İşte tüm detaylar...

Süper Lig'e dönecek mi? Yusuf Yazıcı'dan transfer açıklaması

Ligue 1 ekibi Lille'de forma giyen milli futbolcu Yusuf Yazıcı, Tivibuspor'a konuştu. Yazıcı, Trabzonspor'dan transfer olduğu dönem ve transfer iddiaları hakkında açıklama yaptı.

"İki güzel teklif geldi"

Yusuf Yazıcı, "Trabzonspor'da altyapısında büyümüş hayallerinde her zaman Avrupa'da hem ülkesini, şehri ve Trabzonspor'u temsil etmek isteyen bir çocuktum. Tabii ki de benim hayallerimden birisi buydu. Beşinci yılımın sonunda iki güzel teklif geldi. Biri Fransa'dan Lille, diğeri İtalya'dan Lazio benimle ilgilendi. İkisinden birini seçmem gerekiyordu" şeklinde konuştu.

"İyi ki buraya gelmişim"

Yazıcı, "Lille'i seçtim çünkü Fransa Ligi çok mücadeleci lig. Zorluğu seçmek istedim. Ve o dönem Lille Şampiyonlar Ligi'nde oynuyordu. En büyük hayallerimden birisi Şampiyonlar Ligi'nde oynamaktı. O yüzden Lille'e gittim. Şu an beşinci yılımdayım. İyi ki buraya gelmişim. Başardıklarım, kazandıklarım, hayal ettiğimin karşılığını almak benim için çok mutluluk verici bir şey" dedi.

İlgini Çekebilir
TFF seçimi öncesi son durum: "Tek aday olurum, yarışa girmem"
Habere Git

"Umarım Fenerbahçe ile eşleşiriz"

"Konferans Ligi'nde final yolu Fenerbahçe - Lille eşleşmesinden geçer mi?" sorusuna Yusuf Yazıcı, "Umarım Fenerbahçe ile eşleşiriz demiştim. Bu 'umarım' sözü inşallah devam eder. Biz de 2-1 kaybettik, Fenerbahçe de kaybetti. İkimiz de rövanşı evimizde oynuyoruz, taraftarlarımız çok güçlü. Kazanmamız gereken bir maç. Tur atlamak istiyoruz. Bizim de final oynama hayalimiz var. Çok zor bir maç olacak. İç sahada çok iyi atmosferimiz var. Bu da maçı kazanmamıza önemli faktör sağlayacak. Umarım turu geçeriz ayrıca Fenerbahçe turu geçer ve yarı finalde karşılaşırız" diye cevap verdi.

Şampiyonluk yarışını değerlendirdi

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını değerlendiren Yazıcı, "Seyir zevki için inanılmaz. İki takım taraftarını da ekranlara çeken ligimiz var. Tabii ki keşke Beşiktaş ya da Trabzonspor da buna katılsaydı. Sezon sonu ne olacak bilmiyorum ama maçları izlemesi gerçekten çok keyifli oluyor. Kim kazanır bilmiyorum ama seyir zevki beni çok mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

"Geleceği çok fazla düşünmem"

Haziran ayında sözleşmesi sona erecek olan Yusuf Yazıcı, Süper Lig'e transfer olup olmayacağı konusunda şunları söyledi: "Şu an onu söylemek çok erken. Daha sezonun bitmesine çok var. Odağım Lille. Sonrasında Avrupa Şampiyonası var. Geleceği çok fazla düşünmem. Anı yaşarım. Transferle ilgili düşüncem şu an yok"

Yusuf Yazıcı'nın bu sezonki performansı

Yusuf Yazıcı, bu sezon 37 maça çıktı. 10 kez rakip fileleri havalandıran 27 yaşındaki on numara, 3 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Senin için hazırladığımız haberler