Fatih Terim'in Öğrencisi Kasımapaşa Teknik Direktörlüğüne Geliyor

16.11.2022 - 14:43 | Son Güncellenme: 16.11.2022 - 15:11

Nuri Şahin, Emre Belözoğlu, Volkan Demirel gibi yeni jenerasyon teknik direktörlerin sayısı artmaya devam ediyor. Kasımpaşa, Fatih Terim'in öğrencisini göreve getiriyor.

Fatih Terim'in Öğrencisi Kasımapaşa Teknik Direktörlüğüne Geliyor

Antalyaspor'da Nuri Şahin, Medipol Başakşehir'de Emre Belözoğlu ve Atakaş Hatayspor'da Volkan Demirel gibi futbolculuğun ardından ilk teknik direktörlük deneyimlerini Süper Lig'den takım çalıştırarak yaşayan antrenörlerin sayısı artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün Şenol Can ile yollarını ayıran Kasımpaşa, Fatih Terim'in öğrencisini göreve getiriyor.

Terim'in öğrencisi Paşa'nın başına geçiyor

Sabah'ın haberine göre genç jenerasyon çalıştırıcılardan biri olan Selçuk İnan ilk teknik direktörlük deneyimini Süper Lig'de yaşayacak. Galatasaray'ın efsane teknik direktörü Fatih Terim'in yardımcılığını yapan İnan, Kasımpaşa'nın başına geçmek üzere.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 14 haftada 13 maça çıkan Kasımpaşa, 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyet alarak beklenenin altında kaldı. Rakip fileleri 11 kez havalandıran İstanbul temsilcisi, kalesinde ise 22 gol gördü. Paşa, 14 hafta sonunda topladığı 15 puan ile ligin 13. sırasında yer aldı.

İlk teknik direktörlük deneyimini Süper Lig'de yaşayacak

2 yıl boyunca Galatasaray'da Fatih Terim'in yardımcı antrenörlüğünü yapan Selçuk İnan, Kasımpaşa'ya imza atması durumunda ilk birinci adamlık deneyimini Süper Lig ekibinde yaşayacak. Nuri Şahin, Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel de teknik direktörlük kariyerlerine Süper Lig'de başlamıştı.

Nuri Şahin'in performansı

Antalyaspor'da futbol oynadığı dönemde takımın başına getirilen ve başarılı bir performansa imza atan Nuri Şahin, Akdeniz ekibinde 2. sezonunu geçiriyor. 34 yaşındaki teknik adam, çıktığı 49 maçta 24 galibiyet, 10 beraberlik ve 15 mağlubiyet alarak, 1.67 puan ortalaması yakaladı.

Emre Belözoğlu'nun performansı

Mart 2021'de Fenerbahçe'nin başına geçici antrenör olarak geçen Emre Belözığlu ise Haziran'a kadar görevde kalmış ve 10 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet almıştı. 2.30 puan ortalaması tutturan 42 yaşındaki çalıştırıcı, Ekim 2021'de Medipol Başakşehir'e imza attı. İstanbul temsilcisinde 2. sezonunu geçiren Emre, 56 maçta 32 galibiyet elde ederken, 14 beraberlik, 10 mağlubiyet aldı ve 1.96 puan ortalaması yakaladı.

İlgini Çekebilir
Cimbom harekete geçti! Masada Icardi var...
Habere Git

Volkan Demirel'in performansı

Aralık 2021'de, Fatih Karagümrük'ün Süper Lig'e çıktığı sezonun ortasında takımın başına gelen Volkan Demirel, 24 maçta 12 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. 41 yaşındaki antrenör, 1.71 puan ortalaması tutturdu. Sezon sonunda takımdan ayrılma kararı alan Volkan Demirel, yeni sezona kötü başlayan Atakaş Hatayspor ile anlaştı. Hatay ile 8 maça çıkan Demirel, 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile 1.63 puan ortalamasıyla mücadele ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler