İşte Süper Lig'de haftanın değerlendirmesi...

05.09.2023 - 00:41 | Son Güncellenme: 07.09.2023 - 10:08

Trendyol Süper Lig'de 4. hafta heyecan dolu karşılaşmalara sahne oldu. İşte haftanın yaşananları ve analizi...

İşte Süper Lig'de haftanın değerlendirmesi...

Cezayir Doğan-AJANSSPOR

Öncelikle, futbolu telefondan, voleybolu televizyondan izlettiren, Avrupa’ya Erik Dalı dinlettiren muhteşem kızlarımıza bir kez daha teşekkür edelim. Yaşattıkları heyecan ve gurur ile doluyuz, minnettarız…

MKE Ankragücü- Fenerbahçe: 0-1

Ankaragücü’nde ilk yarının son bölümünde sergilenen futbol umut verici olsa da ikinci yarı yine oyundan düşen bir takım izledik. Tolunay Kafkas’ın Morutan, Mujakic gibi oyuncuları yerinde oynatmamasına taraftarın verdiği tepkiyi dikkate alacağını düşünüyorum. Ancak ilk 4 haftada, kadro yapılanmasını yeni yapan takımlar ile Avrupa yorgunu ekipler karşısında dahi sonuca gidilememesi hocanın kredisini de azaltmaya başladı. İlk haftadan bu yana Uros’un yerine bir stoper alınması gerektiğini yazıyorum. Ayrıca Tolga Ciğerci’nin ağırlığının da ciddi sorun olduğunu anlatmaya çalışıyorum. 
Golcü Ali Sowe’da sezona kötü başladı. Geçen yıl yüksek topları indiren ve saklayan oyuncuyu arıyor gözler. Fenerbahçe maçında takımın geneli gibi zaman zaman iyi oynadı aslında ama çok yalnız kaldı. Sowe’un yanına ya da yedeği olarak Bajic yerine keşke daha sprinter bir santrofor alınabilseydi. Acaba hocanın övgüyle söz ettiği hatta süre alma şansını yüksek gördüğünü söylediği, Kırgız hücum oyuncusu Astanakulov’a şans verilemez mi? Morutan- Djakonoviç-Cem orta sahası ile kanatlarda Garry ve Cephas’ın olduğu bir dizilişi bir çok taraftar gibi ben de merakla bekliyorum. 
MAÇIN SORUSU: Son dakikalardaki tartışmalı penaltı pozisyonu Ankaragücü yerine Fenerbahçe veya ligin diğer öncü takımlarından birinin lehine olsaydı, saha içi ve dışındaki hakemler yine -ölü taklidi-yapabilirler miydi!?

Atakaş Hatayspor-Adana Demirspor: 3-3

Maçın 70. dakikasından sonrası çok heyecanlı geçti. Hatay 1-0 geriden gelip skoru 3-1 yaptı, Adana ekibi son bir gayret ve şansın da yardımıyla beraberliği yakaladı hatta uzatmalarda gole yakın olan taraftı. İki takımın da ortak özelliği; hücum gücünün yüksek, defans hattının zayıf olması. Dolayısıyla skor da çok şaşırtıcı değil. Belhanda’ya verilen süre çok fazla, Montella bunu görmüştü bakalım Hollandalı teknik adam ne zaman fark edecek?

Beşiktaş-EMS Yapı Sivasspor: 2-0

Gerson Rodrigues’in sakatlanarak oyundan erken çıkması zaten ileriye gitmekte zorlanan Sivasspor’u çok zayıflattı. Bir iki pozisyon dışında takım ileriye gitmekte zorlandı ve sonuç bu oyunla kaçınılmazdı. 17 yaşındaki libero Emre Gökay bu senenin en büyük kazancı olacak gibi. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin de sezon başında kapısını çaldığı genç yetenek parlamaya devam ediyor. Servet Çetin’in oyun aklıyla önemli puanlar toplayan Sivasspor’a çok acil transfer gerekiyor. 

Bitexen Antalyaspor-MondiHome Kayserispor: 1-1

Düşük tempoda oynanan maçta Antalyaspor galibiyete yakın olan taraftı. Ancak golcü Adam Buksa en etkili olduğu hava toplarını bir türlü alamadı. Hızı yetersiz, çalım atma özelliği pek olmayan oyuncuya ortadan destek gelmediği müddetçe takımın gol bulması zor olacak. En son Seri B de oynayan Saric ve ve Bochum’dan transfer edilen Holtmann ile  Hollandalı Sander van de Streek’in performansları dikkat çekiciydi.
Kayserispor’u uzun zamandır bu kadar oyundan kopuk görmemiştim. Ekonomik sıkıntılar artık taşınamayacak noktaya mı geldi, rakibin oyunu mu etkiled, onu önümüzdeki haftalarda göreceğiz.

Gaziantep FK-Galatasaray: 0-3

Markovic’in ilk 11 oynamaması bence kötü karar. Furkan ve Maxim elinden geleni yapıyor.  Metalist Kharkiv'den kiralık olarak alınan hücum oyuncusu Riascos, 4 maçta asist ya da gol katkısında bulunamadı. Takımın asıl sorunu burada, yeni transfer İlker’de sakatlandı, başka golcü yok. 

Rams Başakşehir-Tümosan Konyaspor: 0-1

İkinci yarının tamamını 10 kişi oynayan Başakşehir için sezon başından bu yana kabus devam ediyor. Lecce’ye kiralanan stoper Ahmed Touba’yı arayacaklar anlaşılan. 
Konyaspor’u Cikalleshi, Guilherme, Michalak üçlüsü taşımaya devam ediyor ama orta saha çoğu maçta boş kalıyor ve golle sonuçlanmasa da takım ciddi pozisyonlar veriyor. Yine de 4 haftada 8 puan ile ligin mutlu takımlarından biri olmalı.

İşte diğer ekiplerin durumu...

Trabzonspor’un görkemli oyunu Kasımpaşa maçıyla sınırlı kalmayacak gibi. Çaykur Rizespor sezonun en diri takımı olarak dikkat çekmeye ve kazanmaya devam ediyor. Karagümrük ve Pendikspor’un kadro oluşumu ama daha çok oyun anlayışı oturmuş değil. Alanyaspor’un tek golünü atan 23 yaşındaki yeni forveti Augusto sürati ile dikkat çekti.

Senin için hazırladığımız haberler