"Süper Lig'de düşme olmayacak"

20.07.2020 - 16:30 | Son Güncellenme: 20.07.2020 - 16:38

Süper Lig'de 33. haftasında evinde Antalyaspor'a 1-0 mağlup olan Ankaragücü, 2019-2020 sezonunun bitimine 1 hafta kala lige veda etti. Süper Lig'de küme düşme kalkacak mı? Gelecek sezon Süper Lig 21 takımla mı oynanacak? İşte detaylar...

"Süper Lig'de düşme olmayacak"

Son olarak Süper Lig'de Ankaragücü'nde görev alan teknik direktör Metin Diyadin'den gündem yaratacak açıklama geldi. 

Diyadin, bu sezon Süper Lig'de küme düşmenin kaldırılacağını açıkladı. 

"Başakşehir şampiyonluğu hak etti"

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Metin Diyadin, "Bu sezon koronavirüs salgını sebebiyle çok farklı oldu. Başakşehir alternatifli kadro yapısı ve oynadığı oyunla şampiyonluğu sonuna kadar hak etti. Trabzonspor'un kadrosu yarış içerisindeki rakibi Başakşehir'in kadrosu kadar alternatifli değildi. Trabzonspor lige verilen ara sonrasında beklenmedik puan kayıpları da yaşadı"  ifadelerini kullandı.

"Süper Lig'de küme düşme olmayacak"

Bu sezonun çok farklı olduğunu ifade eden Diyadin, "Bu sezon alışılmıştan çok farklı çünkü bir pandemi süreci yaşandı, hala o süreç yaşanmaya devam ediyor. Bu sezon Süper Lig'de küme düşme olmayacak. Bu lig, şampiyonu belirlemek için oynandı. Benim bu konuda düşüncem bu" dedi.

Metin Diyadin kimdir?

16 Şubat 1968 Trabzon doğumlu olan Metin Diyadin futbolculuk kariyerinde Denizlispor, Gençlerbirliği, Fenerbahçe, Göztepe ve Erciyesspor takımlarında forma giymiş 2003 yılında futbol hayatını noktalamıştır. .

Futbolculuk kariyerinin ardından kariyerine teknik direktör olarak devam eden Diyadin, Orduspor, Kasımpaşa, Gençlerbirliği, Göztepe, Gaziantep BB, Giresunspor ve Ankaragücü takımlarını çalıştırmıştır.

 

Senin için hazırladığımız haberler