Süper Lig'de 1.haftanın panoraması

18.08.2015 - 12:34 | Son Güncellenme: 18.08.2015 - 12:34

Sabri Ugan, haftanın karmasını, futbolcusunu, golünü, hakemini, olayını hatta 'güzelini' seçti, kısacası ilk haftanın tüm panoramasını ortaya koydu...

HAFTANIN KARMASI

KALECİ

HAKAN ARIKAN (KAYSERİSPOR)
Kaleci performanslarının çok da dikkat çekici olmayan haftada HAKAN ARIKAN güven verdi. Son dakikalarda yediği gol kendisi adına talihsizdi...

 SAĞ BEK

ERDEM ÖZGENÇ
Bursaspor zorlu Trabzonspor deplasmanında yeni bir kadroyla mücadele edip, 1-0 kaybederken Erdem Özgenç, savunmanın sağında üzerine düşeni harfiyen yerine getirdi.

 STOPER

CHEDJOU (GALATASARAY)
Oyun anlamında sezona iyi başlayamayan Galatasaray'ın savumasında kritik müdahaleleriyle Sivasspor'a set oldu...

CRİSTİAN TİTİ (KASIMPAŞASPOR)
Brezilya'nın Bahia takımından gelen 27 yaşındaki savunmacı, maç kolay gibi gözükse de, yer tutuşu ve liderliğiyle karmaya girmeye hak kazandı.

SOL BEK

HASAN ALİ KALDIRIM
Formasını Caner'e kaptıran Hasan Ali fırsatı iyi kullandı. Savunma görevindeki başarısını Sow'a yaptığı asistle taçlandırdı...

DEFANSİF ORTA SAHA

M'BİA (TRABZONSPOR)
Sevilla'da 2 kupanın mimarlarından biri. M'bia hem oynadı, hem oynattı. Bursaspor'a karşı Trabzonspor'un en sağlam halkası oldu.

 OFANSİF ORTA SAHA

OĞUZHAN ÖZYAKUP (BEŞİKTAŞ)
Mersin’de ortaya koyduğu futboluyla parmak ısırttı. 3 asist yaptı, ama 4 golün de hazırlayıcısıydı...

SAĞ ÖN


AHMET İLHAN ÖZEK (ÇAYKUR RİZESPOR)
Geçen sezon sıkıntılı zamanlar geçiren Çaykur Rizespor'da, Ankara deplasmanında gol perdesini açan isimdi. Tecrübesiyle görev yaptığı bölgenin bu haftalık en iyisiydi...

SOL ÖN

AATIF CHAHECHOUHE (SİVASSPOR)
Galatasaray'a karşı son dört lig maçında dört gol attı. Bu maçta da sadece kendi takımı adına değil, maçın da en başarılı ismiydi.

FORVET

SAMUEL ETOO (ANTALYASPOR)
Başakşehir ceza sahasında topla iki kez buluştu ve ikisinde de golü attı. O'nu izlemek gerçekten keyif vericiydi.

Bu arada ekleyelim, Samuel Eto'o son beş sezonda oynadığı açılış maçlarının dördünde gol attı.


CENK TOSUN (BEŞİKTAŞ)
Mersin İdman Yurdu'na atılan 5 golün 3'üne imza atan Cenk Tosun, Süper Lig kariyerinde ilk kez hat-trick yaptı.

HAFTANIN GOLÜ: ETO'O 
Daha çok pozisyon gollerini sevsem de, Etoo'unun sol taraftan süzülerek gelen topa, gelişine "bazuka" misali vuruşuyla ağlara giden top, benim için haftanın golü oldu.

HAFTANIN HAKEMİ: BÜLENT YILDIRIM
Hakemlerimiz futbolumuzun yumuşak karnı. FIFA kokartı alınan ancak MHK tarafından profesyonel yapılarak bir anlamda iade-i itibar edilen Bülent Yıldırım Mersin'de iyi maç yöneterek lige iyi bir başlangıç yaptı...

HAFTANIN FUTBOLCUSU: OĞUZHAN ÖZYAKUP (BEŞİKTAŞ)
Öyle bir performans ortaya koydu ki, hat-trick yapan Cenk Tosun'u gölgede bıraktı. Benim için haftanın futbolcusu tartışmasız Oğuzhan'dı.

HAFTANIN TAKIMI: ÇAYKUR RİZESPOR
Güçlü rakipleri Gençlerbirliği karşısında yenik duruma düşmelerine, maç içinde psikolojik dalgalanmalara karşılık kazanmayı bildiler. Çaykur Rizespor benim için Kasımpaşa ve Beşiktaş'ın bir adım önünde haftanın takımı oldu...

HAFTANIN GÜZELİ: ERMAN KILIÇ

Neden?

Çünkü; "Bugüne kadar oynadığım her yerde en önem verdiğim şey saygıydı... Eto’o bir dünya starı sonuçta. Eto'o'nun sahaya arkamda çıkması hoşuma gitmedi. Kaptanlık bandını ona verdim" dedi. 

HAFTANIN AYIBI: BAKAMBU

Neden?

Çünkü Ertuğrul Sağlam dedi ki;

"Bakambu daha imza atmadı. ‘Durumu biliyorsun gel Trabzon maçını oyna’ dedik. Gelmedi. Oysa De Sutter yedek olmasına karşılık, hocası rica ettiği için takımı için kadrodaydı..."

Özetle, Ayıp etmişsin Bakambu...

HAFTANIN SÖZÜ: ABDULLAH AVCI

Dedi ki,

"Kimse kendi kafasına göre oynayamaz. Oyun sistemine bağlı kalmadığın sürece.. O zaman topu ortaya atalım, oynasın herkes. Öyle bir şey yok..."

HAFTANIN SERTİ: HİKMET KARAMAN – KWEUKE

Önce olayı anlatalım:
Çaykur Rizespor 2-1 yenik durumdayken penaltı kazandı. 85. dakikada yaşanan penaltı pozisyonundan sonra Kweuke penaltıyı  kullanmak üzere topun başına geçti. Teknik Direktör Hikmet Karaman, penaltıyı Sercan Kaya'nın kullanmasını istedi. Bunun üzerine Kweuke kararından vazgeçmeyerek  "ben kullanacağım" dedi ve topun başına geçerek ağlarla buluşturdu. Golün ardından Hikmet Karaman'a sert hareketler yapan Kweuke'ye Hikmet Karaman'ın sözlü karşılık vermesi üzerine golcü oyuncu teknik adamın üzerine doğru yürüdü.  Araya giren takım arkadaşları, Kweuke'nin  yedek kulübesine gitmesini engelledi. Karaman  ise el hareketleriyle  "maçtan sonra konuşacağız" ifadesini kullandı.

Bu olaydan 3 dakika sonra, dakika 90'da, Rizespor atağında Kweuke, sol çaprazdan ceza sahası içine girer girmez sağ ayağıyla şık bir vuruş yaparak takımını öne geçirdi ve göz yaşları içerisinde tribünlere koştu.

Gençlerbirliği maçı sırasında Kweuke'yle yaşadığı gerginliğin ardından Hikmet Karaman dedi ki;"Penaltıcımız Deniz, zaman zaman daha önceki dönemlerde de Kweuke penaltı kullandı ama topu alıp kimseye vermemesi yanlıştı. Aptala yatmak, salağa yatmak yok. Sonradan özür dileyim diye bir şey de yok. Türk futbolu adam gibi yönetilecek. Antrenörler adam gibi yönetecek. Futbolcular da adam gibi işlerini yapacaklar.  Buraya gelen yabancılar adam olmayı öğrenecekler. Bu ülkede para kazanıyorlar, öyle 'onu yumrukla-bunu döv' öyle bir şey yok."

HAFTANIN FOTOĞRAFI
Vatan savunmasına canını feda eden ve şehit düşen askerlerimiz için ASKER SELAMI...

Senin için hazırladığımız haberler