Mario Balotelli, Süper Lig'i unutamadı: Serie A'dan daha iyi

07.09.2023 - 15:12 | Son Güncellenme: 07.09.2023 - 15:15

Bir dönem Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor'da forma giyen Mario Balotelli, Süper Lig ve Serie A'nın kalitelerini karşılaştırdı. İşte detaylar...

Mario Balotelli, Süper Lig'i unutamadı: Serie A'dan daha iyi

AJANSSPOR HABER

İsviçre’nin 2.Lig takımlarından Sion’da forma giyen İtalyan forvet, Corriere Dello Sport’a konuştu. Türkiye Süper Lig’i ile İtalya’nın en üst ligi olan Serie A’yı karşılaştıran Balotelli, Süper Lig’in kalite olarak daha iyi olduğunu belirtti.

Bugün seviye İtalya’dan daha yüksek

Mario, Serie A ile Türkiye Süper Ligi’ni şu cümlelerle karşılaştırdı, “Geçen yıl birkaç Serie A maçı izledim ve dürüst olmak gerekirse izlerken Türkiye'deki maçlarla kafamda kıyaslama yaptım. Bugün Türk futbolunun seviyesi, İtalyan futbolunun seviyesinden daha yüksek. Serie A kötü bir lig değil ama diğer liglerin seviyesi yükseliyor.”

Geçmişte Arapları geri çevirdim çünkü oynamak istiyorum

Mario Balotelli, Arapların futbol piyasasına girişi hakkında da yorumlarda bulundu. Geçmişte kendisine de teklifte bulunulduğunu, “Zamanında Çin'den bir teklifi geri çevirdim. Bugün Araplar'ın verdiği rakamlardan çok daha yüksekti ama geri çevirdim. Çünkü, futbol oynamayı ve Marsilya'da kalmayı tercih ettim. Gelecekte ne yapacağımı bilmiyorum ama Suudi Arabistan'a gidenler, para için gidiyorlar. Eğer az para teklif edilseydi hiçbir oyuncu Suudi Arabistan'a gitmezdi.” sözleriyle anlattı.

Messi’yi severim ama Baloon D’or’u Haaland haketti

Balotelli, bu sene Baloon D’or ödülünün sahibi olan Norveçli golcü Erling Haaland’ın ödülü hakettiğini, “Ben olsam Ballon d'Or'u Erling Haaland'a verirdim. Her şeyi kazandı, genç ve çok fazla gol attı ama Ballon d'Or artık bir saçmalık. Messi'yi ne kadar çok sevsem de ödül Haaland'ın hakkı.” cümleleriyle dile getirdi.

Demirspor dönemi

Adana Demirspor, 2021 yazında bedelsiz olarak Mario Balotelli’yi kadrosuna kattı. Adana Demirspor’un futbolun hırçın çocuğu olarak anılan Mario Balotelli’yi kadrosuna katması o dönem medyada eleştiriye sebep oldu.

Balotelli, burada gösterdiği performansla da şu an forma giydiği Sion kulübüne 2.60 milyon Euro karşılığında transfer olarak Demirspor’a para kazandırarak Türkiye’den ayrıldı. Mavi-Şimşekler ile toplam 33 maça çıkan İtalyan golcü, 19 gole imza atarken 6 da gol pası verdi.

Senin için hazırladığımız haberler