Şampiyonlar Ligi'ne 36 takımlı yeni format geliyor

06.03.2022 - 15:22 | Son Güncellenme: 06.03.2022 - 15:28

UEFA'nın Süper Lig şampiyonunun doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katılımını sağlayacak yeni bir formatı uygulama kararı aldığı ileri sürüldü. Detaylar haberimizde...

Şampiyonlar Ligi'ne 36 takımlı yeni format geliyor

UEFA, Şampiyonlar Ligi formatında yeni bir düzenlemeye gidiyor. Avrupa basınında yer alan iddiaya göre; UEFA, Şampiyonlar Ligi için takım sayısını artıracak ve 36 takıma çıkaracak. 

Süper Lig şampiyonu yeni formatla doğrudan katılım sağlayacak

Akşam'ın İspanyol basınında derlediği habere göre; UEFA'nın, 2024-2025 sezonundan itibaren Şampiyonlar Ligi'ndeki takım sayısını 36'ya çıkarma kararı sonrasında, ülke puanındaki sıkıntı sebebiyle Devler Ligi'ne direkt katılım sorunu bulunan Türkiye, Devler ligine doğrudan katılım hakkı kazanacak ülkelerden biri olacak. UEFA'nın söz konusu kararının, salı günü UEFA tarafından federasyonlara sunulacağı ve nisan ayında da onaylanacağı belirtildi.

Türkiye'yi sevindirecek yeni Şampiyonlar Ligi formatı

Doğrudan katılım katsayısına sahip olmayan ancak yakın olan ülkelerin şampiyonu, yeni formatta direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne girecek. Bu karar bize yarıyor. Aynı zamanda Devler Arenası'nda "dörtlü final" uygulaması da 2024-2025'te geçerli olacak.

İlgini Çekebilir
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ni istemeyecek mi?
Habere Git

İşte yeni formatın detayları

Haberde yer alan bilgiye göre; 36 takım UEFA sıralamasına göre 4 farklı kategoriye ayrılacak. Takımlar hem aynı kategoride hem de farklı kategorideki rakipleriyle 10 maça çıkacak. 5 iç saha ve 5 deplasman olmak üzere 10'ar maçın oynanacağı lig sonunda genel puan sıralamasındaki ilk 8 takım doğrudan, diğer 8 takım play-off usulü ile ikinci tur biletini alacak. Play-off etabında elenen takımlar ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Senin için hazırladığımız haberler