Süper Lig kulüplerinden Atatürk paylaşımı!

04.02.2022 - 11:47 | Son Güncellenme: 04.02.2022 - 13:03

Samsun'da bulunan Atatürk Onur Anıtı'nı yıkma girişimi Türkiye'yi ayağa kaldırırken, Süper Lig kulüpleri sosyal medya hesaplarından Mustafa Kemal Atatürk paylaşımları yaptı.

Süper Lig kulüplerinden Atatürk paylaşımı!

Atatürk Anıtı yıkılmak istendi

Samsun’da Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında Milli Mücadeleyi başlatmak için kente ayak bastığı noktaya konulan anıt yıkılmak istendi. Atatürk anıtının ayaklarına bağlanan halatın bir araç ile çekilerek yıkılmaya çalışıldı. 

Türkiye ayağa kalktı, Samsunlular nöbet tuttu

Atatürk Anıtı'nın yıkılmak istenmesine ülkenin dört bir yanından büyük tepki gelirken, Samsunlular anıtın etrafında toplanarak tüm gün nöbetti tuttu. 

 

İki kişi yakalandı

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, olayla ilgili 2 kişinin tespit edildiğini ve sorgulamasına başlandığını açıkladı.

Dün yaşanan Atatürk Anıtı'nı yıkma girişiminin ardından Süper Lig kulüplerinden bu sabah Atatürk paylaşımları geldi. Kulüplerİn sosyal medya hesaplarından yaptıkları Mustafa Kemal Atatürk paylaşımları şöyle:

 

Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nın ateşini yaktığı Samsun şehrinin takımı Spor Toto 1. Lig ekibi Yılport Samsunspor Kulübü'nden de paylaşım geldi. Paylaşımda Atatürk Anıtı'nın fotoğrafıyla birlikte, "Bir gün değil, her gün!" ifadesine yer verildi.

Senin için hazırladığımız haberler