Süper Lig ekibinden Douala açıklaması: Kemik testi…

15.03.2024 - 22:10 | Son Güncellenme: 15.03.2024 - 22:17

Yaşını küçülttüğü gerekçesiyle futboldan men edilmesi gündeme gelen 17 yaşındaki Wilfried Nathan Douala’nın Antalyaspor ile anlaşmaya vardığı iddialarına yanıt geldi. Detaylar...

Süper Lig ekibinden Douala açıklaması: Kemik testi…

Koray GEÇGEL- AJANSSPOR ÖZEL

Şubat ayında Antalyaspor'un Kamerun'a giderek iş birliği anlaşması için ilk adımı attığı Victoria United'da Başkan Nkwain Valentine, geçtiğimiz günlerde Antalyaspor'u ziyaret ederken, taraflar söz konusu protokole imzasını attı. Yapılan görüşmeler neticesinde Antalyaspor Kulübü'nden herhangi bir duyuru yapılmazken, Kamerun ekibinin sosyal medya hesabından paylaştığı görüşmelerin detayları da Afrika basını tarafından servis edildi. Paylaşılan bilgilerde ise futbol kamuoyunu şaşkına çevirecek ayrıntılar yer aldı. 

Futboldan men edilebilir

Afrika basınında yer alan haberlerde Antalyaspor’un, Kamerun Milli Takımı’nın Afrika Uluslar Kupası kadrosunda yer alan ve aynı zamanda Victoria United forması giyen Wilfried Nathan Douala’nın transferi için anlaşmaya vardığına vurgu yapıldı. Haberde ayrıca Kırmızı-Beyazlıların transfer engelini kaldırmasının ardından resmi imzaların atılacağına da dikkat çekildi. Anlaşmanın duyrulmasının ardından çıkan detaylar ise camiada şaşkınlık yarattı. Ortaya atılan iddiaya göre; 17 yaşında olduğu belirtilen Doula’nın yaşı daha büyük ve ikinci bir kimliği bulunuyor.

Kamerun ekibi iddiaları kabul etmiyor

Kamerun’da yaşını küçülttüğü gerekçesiyle ceza alacağı belirtilen toplam 62 futbolcunun içerisinde yer alan Douala’nın futboldan men edilebileceği gündeme gelirken, Victoria United Başkanı Nkwain Valentine, ortaya koyulan iddiaları yalanladı. Valentine, ortaya çıkan çift kimlikte yer alan 17 yaşındaki Wilfried Nathan Douala ile 23 yaşındaki Alexandre Bardelli’nin farklı kişiler ve ikilinin kardeş olduğunu öne sürdü. 

Antalyaspor’dan açıklama geldi

Ortaya koyulan iddialarla ilgili olarak Antalyaspor cephesinden gelen açıklamanın sahibi de Altyapı Koordinatörü Ferda Ramanlı oldu. Lider Gazete’nin ulaştığı Ramanlı, Wilfried Nathan Douala’nın dikkatlerini çektiğini ve kendisiyle ilgili bir görüşmenin olduğunu, ancak bir anlaşmanın gerçekleşmediğini söyledi.

Kemik testi şartı koyuldu

Afrika’dan pek çok kulüple temasa geçtiklerini ve Antalyaspor’a buradaki yetenekleri kazandırmak için çalışma yaptıklarını söyleyen Ramanlı, “Douala dikkatimizi çekti. Ancak görüntüsüne bakınca gerçekten 17 yaşında gibi görünmüyordu. Ancak futbolcunun çocukluk fotoğraflarını da gösterdiler ve gerçekten olduğundan büyük görünüyordu. Başkan Valentine, dün bizi arayarak futbolcunun temize çıktığını söyledi. Ancak zaten futbolcuyla ilgili bir anlaşma söz konusu değil. Ayrıca Afrika’dan kemik testi yapmadan da futbolcu transfer etmeyiz” sözlerine yer verdi.

Lille’in de takibinde

Douala’nın Avrupa’dan pek çok kulüp tarafından takip edildiğini söyleyen Ramanlı, “Özellikle Fransa’dan Lille ve Le Havre ısrarla istiyor. Bizim de gündemimize geldi, takip ediyoruz. Ancak bir anlaşma söz konusu değil” diye belirtti.

Senin için hazırladığımız haberler