Süper Lig başkanından yayıncı kuruluşa olay tepki!

14.04.2020 - 13:18 | Son Güncellenme: 14.04.2020 - 13:28

Yayıncı kuruluş, Süper Lig maçları başlayıncaya kadar kulüplere ödeme yapmayacak. Bu durum tartışmaları da beraberinde Denizlispor başkanı Ali Çetin, beIN Sports için açtı ağzını, yumdu gözünü. Ali Çetin, alternatif arayışında olmaları gerektiğini ifade etti.

Süper Lig başkanından yayıncı kuruluşa olay tepki!

Süper Lig'e koronavirüs salgını sebebiyle verilen zorunlu arada yayıncı kuruluş kulüplere ödeme yapmayacağını duyurdu. Denizlispor Başkanı Ali Çetin, yayıncı kuruluşun aldığı bu karara tepki gösterdi. Ali Çetin, bu süreçte desteğe ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

Ali Çetin: "Bunların niyetinin iyi olduğunu düşünmüyorum"

Tüm takımların bütçesinin ciddi anlamda negatif etkilendiğini söyleyen Ali Çetin, "Yayıncı kuruluş beIN Sports'un kulüplere yaptığı ödemeleri durdurma kararını doğru bulmuyoruz. Bunların niyetinin iyi olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Ali Çetin: "Alternatife bakmamız lazım"

Denizlispor Başkanı, "Bu kriz ortamında aslında destek olacakları zaman hala daha kulüplerin paçasından aşağı asılmaya çalışıyorlar. Geçen yıl bunlara iyi niyet göstergesi olarak çok ciddi bir miktarda indirim yaptık. Doları 5,80'e sabitlemiştik. Şu anda doların durumu belli ve buradan yüzde 25'lik kaybımız var. Önümüzdeki yıllar için bizim alternatife hızlı bir şekilde bakmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Denizlispor'un borcu ve ödeme sıkıntısı

Toplam borçlarının 50 milyon liraya çıktığını kaydeden Çetin, "Dayanmaya çalışıyoruz ama dayanmakla olmuyor. Önümüzde bir gelir olması lazım ki biz bu borçları ödeyebilelim. Onun için beIN Sports'un yaptığı nankörlük. Bunlar mart ayında oynanmış 3 maçın parasını da vermediler. Yayıncı kuruluşun gözden geçirilmesini istiyoruz. Türk futbolu ve tüm kulüpler, beIN Sports'tan büyük." değerlendirmesinde bulundu. Ali Çetin, takımı 27 Nisan'a kadar toplamayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

Senin için hazırladığımız haberler