Süper Kupa skandalı sonrası İBB'den alkış alan uygulama!

30.12.2023 - 16:09 | Son Güncellenme: 30.12.2023 - 16:22

Galatasaray - Fenerbahçe maçının Suudi Arabistan yetkililerinin Atatürk yasağı nedeniyle ertelenmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden flaş bir uygulama geldi.

Süper Kupa skandalı sonrası İBB'den alkış alan uygulama!

AJANSSPOR - HABER

Son Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe dün akşam Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Süper Kupa maçı için karşı karşıya gelecekti.

Ancak karşılaşma Suudi yetkililerin iki takımın sahaya Atatürk tişörtü ve Atatürk'ün vecizelerinin yer aldığı pankartlarla çıkma isteğinin engellenmesi nedeniyle oynanmayarak ileri bir tarihe ertelendi.

Fenerbahçe ve Galatasaray'a büyük destek

Suudi yetkililerin Atatürk yasağı nedeniyle sahaya çıkmayan Galatasaray ve Fenerbahçe'ye büyük bir destek geldi. İki takıma sosyal medyadan destek mesajları yağarken, bir çok insan havalimanlarına akın ederek Fenerbahçe ve Galatasaray'ı coşkuyla karşıladı.

İBB'den 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' uygulaması

Fenerbahçe ve Galatasaray sahaya Atatürk'ün 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" ve 'Ne Mutlu Türküm diyene" sözlerinin yazılı olduğu pankartlarla çıkmak istemişlerdi. Yaşananların ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İETT otobüslerinde Türk bayraklarıyla birlikte Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözüne yer verdi.

İBB'nin bu uygulamasına otobüsü kullanan vatandaşlar ve sosyal medya kullanıcılarından destek ve beğeni geldi. 

Senin için hazırladığımız haberler