Super Bowl gibi maçta kazanan Chiefs

21.12.2020 - 03:53 | Son Güncellenme: 21.12.2020 - 03:54

NFL'in 15. haftasında olası bir Super Bowl eşleşmesi niteliğindeki maçta Kansas City Chiefs, deplasmanda New Orleans Saints karşısında 32-29'luk galibiyete uzandı.

Bertan ERMAN - AJANSSPOR

İki takım da ilk hücum serilerinde sayı çıkaramadı ve karşılıklı degajlar oldu. Hem New Orleans Saints'te hem de Kansas City Chiefs'te savunmalar öne çıkarken, konuk ekipte çaylak L'Jarius Sneed, Drew Brees'in attığı topu yakaladı ve hücum hakkı Chiefs'e geçti. (9.33) Missouri ekibi, interception sonrası hücuma Le'Veon Bell'in koşu oyunu ile başladı. Saints savunmasının müdahalesi sonrasında Bell topun hakimiyetini kaybetti; ancak fumble sonrasında yere düşen topu yıldız tight end Travis Kelce aldı ve gol bölgesine koştu. Ancak koşu sırasında top elden düşmeden önce Bell'in dizi yere değdiği için touchdown geçersiz sayıldı. (9.25) Ancak Chiefs, ilerleyen dakikalarda maçın ilk touchdownını yapmayı başardı. İyi bir rota çizen ve Saints defansını zora sokan Tyreek Hill, Patrick Mahomes'un 5 yardlık pasını gol bölgesinde tuttu. Touchdown sonrasında Harrison Butker ekstra golü attı ve mücadelede 7-0 öne geçti. (6.18) İlk 15 dakika da bu skorla sonuçlandı.

Kansas City Chiefs, yarım kalan hücum serisine ikinci çeyrekte başlar başlamaz touchdownı yaptı. 2 saniye içinde Patrick Mahomes anında yanındaki Travis Kelce'ye topu attı ve Kelce de çabuk bir şekilde gol bölgesine girdi. Farkı çift hanelere çıkaran Chiefs, ekstra gol sonrasında skoru 14-0'a getirdi. (14.58) New Orleans Saints ise cevap vermekte gecikmedi ve İsviçre çakısı misali oyun kurucuları Taysom Hill, 1 yardlık koşu oyununu touchdownla sonuçlandırdı. Akabinde Wil Lutz'ın ekstra golü isabetli oldu ve aradaki fark 7 sayıya indi. (10.24) Çeyreğin bitimine 3 saniye kala ilginç bir olay yaşandı. Degaj dönüşünde Demarcus Robinson, kendi gol bölgesine yakın bir yerde topun kontrolünü sağladıktan sonra Saints baskısı ile kaybetti. Yere düşen topu Saints'ten Alex Anzalone kontrol etti gib oldu. Fakat Anzalone topu ellerinden kaçırdı ve gol bölgesini de aştı. Neticesinde Louisiana ekibi 2 puanlık safety sayısı kazandı. Devre arasına Chiefs'in 14-9'luk üstünlüğüyle girildi. 
 

Saints geri dönse de süre yetmedi

 
New Orleans, üçüncü çeyreğe touchdownla başladı. 24 yardlık pas oyununda Drew Brees, pasını running backlerden Latavius Murray'e attı. Topu alan Murray gol bölgesine girmeyi başardı. Louisiana ekibi ekstra 2 puan oyununda başarılı olmasa da, mücadelede 15-14 öne geçti. (13.16) Fakat Saints'in bu üstünlüğü uzun sürmedi. Kansas City, 5 yardlık pas oyununda Patrick Mahomes - Mecole Hardman ikilisi ile sonuca gitti. Hardman, son anda ayaklarını kontrol ederek saha dışına touchdownı garantiye alarak gol bölgesinden çıktı. Yeniden öne geçen Missouri ekibi, ekstra gol sonrasında farkı 6 sayıya yükseltti. (8.23) 
 
Son 15 dakikaya 21-15 önde giren Kansas City, kısa sürede farkı çift hanelere çıkardı. Le'Veon Bell, 13 yardlık koşu oyununda gol bölgesine girdi. Akabinde ekstra 2 sayı deneyen Chiefs, Patrick Mahomes - Travis Kelce ikilisiyle sonuca vardı. (13.44) Pes etmeye niyeti olmayan New Orleans Saints, fumble recover sonrasında elde ettiği hücum serisini touchdownla bitirmeyi başardı. 14 yardlık pas oyununda Drew Brees'ten pası alan Alvin Kamara, topu gol bölgesine ulaştırdı. Sonrasında ekstra gol geldi ve fark bir kez daha 7 sayıya indi. (9.43) Ancak Chiefs, Harrison Butker'ın 22 yard uzaktan attığı alan golü ile skor aralığını bir kez daha çift hanelere taşıdı. (4.18) Lakin oyuna tutunmaya devam eden Saints, bir pas oyunundan daha touchdownı yapmayı başardı. Genç wide receiver Lil'Jordan Humphrey, 17 yardlık oyunda Drew Brees'in attığı topu gol bölgesinde yakaladı. Sonrasında Wil Lutz ekstra golü kaçırmadı ve fark 3 sayıya düştü. (2.06) Kalan sürede sayı çıkmadı ve mücadele Kansas City Chiefs'in 32-29'luk galibiyetiyle sonuçlandı. 

Senin için hazırladığımız haberler