Sumocuların ağırlığından uçaklar kalkamadı

18.10.2023 - 15:32 | Son Güncellenme: 18.10.2023 - 16:46

Japonya’da sumo güreşçilerini taşıyan uçaklar, sporcuların ağırlığından dolayı kalkamadı ve sporcuları başka bir havayolu şirketine aktardı. İşte detaylar…

Sumocuların ağırlığından uçaklar kalkamadı

AJANSSPOR HABER

Japan Airlines (JAL), bir spor festivali için güneyde bulunan Amami Oshima adasına giden sumocuları taşıyan iki uçağın ağırlık sınırlarını aşma riski altında olduklarını bildirdi. Bu nedenle uçakların kalkış yapmasına izin verilmedi.

Sumocular yolculardan 50 kilo daha ağır

Bir havayolu sözcüsü, CNN'e verdiği demeçte, sumo güreşçilerinin her birinin ortalama 120 kilo olduğu ve yolculardan yaklaşık 50 kilo daha ağır olduğunu belirterek, uçakların yakıt kapasitesiyle ilgili duydukları endişeyi belirtti.

14 sumocu transfer edildi

Daha büyük uçakların Amami'deki (ASJ) bölgesel havaalanına inmesinin ve kalkmasının zor olduğu belirtildi. Sumoculardan 14'ünün transfer edilmesi ve Tokyo merkezine daha yakın olan Haneda Havaalanı'ndan ayrılmaları kararlaştırıldı. Sumo festivalinin dönüşünde ise sporcuları geri getirmek için geniş çaplı çalışmanın devam ettiği aktarıldı.

İlgini Çekebilir
Lale Orta, Timur'un "Ali Koç'a görüntü yolladı" iddiasını cevapladı
Habere Git

"Kilo endişeleri hakkında şaka yapıyordum, ama soruna dönüştü"

140, 130 ve 110 kilogram ağırlığında olan üç sumo güreşçisi, CNN'e bağlı TV Asahi kanalına 15 Ekim'de Fukuoka'dan Haneda'ya döndüklerinde yan yana oturduklarını açıkladı. Sumoculardan biri, "Orta koltuğun en zoru olduğunu düşünüyorum. Olası kilo endişeleri hakkında şaka yapıyordum, ama aslında bir soruna dönüştü" dedi.

Sumoculardan tartıya çıkmaları istenmiyor

Japonya'daki yolculardan genellikle bir uçuştan önce tartıya çıkmaları istenmez. Ancak birçok devlet havayolu düzenleyicisi, veri toplamak için uygulamayı zorunlu kılmakta. Bu sene Korean Air, düzenli güvenlik kontrollerinin bir parçası olarak yolcuları ve bagajlarını tartmaya başladı.

Senin için hazırladığımız haberler