Sultanlar ve Efelerle her zaman gururluyuz!

14.03.2018 - 23:05 | Son Güncellenme: 14.03.2018 - 23:05

2017-2018 Voleybol Sezonu Vestel Venüs Sultanlar ve Efeler Ligi olarak 6 Ocak 2017 tarihinde start aldı. 12’şer takımlık her iki ligimizin 1. Etabı 25 Şubat 2018 tarihinde sona erdi. Sultanlar ve Efeler Ligi’nde 8’er takımımız çeyrek finalde, 4’er takımımız da baraj maçlarını bitirdi. Ligde kalan ve düşen takımlar da belli oldu. Avrupa kupaları sıralamasında ise bayanlarda ilk sırayı alırken, erkeklerde de üçüncü sırada yer alıyoruz. 11 takımla katıldığımız Avrupa kuplarında 4 takımız elendi. 7 takımımız şampiyonluk için mücadelelerini sürdürüyor. Türkiye Voleybol Federasyonu’nun 60. Yılı da geçtiğimiz hafta İstanbul Hilton Oteli’nde kutlandı. Sultanlar ve efelerle her zaman gurur duyduk. Yolları açık olsun.

SULTANLAR LİGİNDE TAKIMLAR KIYASIYA YARIŞTI..

Sultanlar Ligi çeyrek finalde takımlar yarı finale çıkmak için kıran, kırana mücadele etti. Sultanlar Ligi çeyrek finalde eşleşen Eczacıbaşı, Nilüfer Belediyesi’ni, Vakıfbank, Beşiktaş’ı Galatasaray Halkbank’ı ve Fenerbahçe de, Bursa büyükşehir Belediyesi’ni eledi. Yarı finalin yolunu tuttu.  Maçlarını kazanan bu dört takım final için, elenen 4 takım da 5-8’lik için mücadele edecek. Yarı final karşılaşmaları 16 Mart Cuma, 5-8’lik maçları da 17 Mart Cumartesi günü start alacak.

EFELER LİGİ’NDE SÜRPRİZ MAÇLAR OLDU..

Sultanlar Ligi’nde olduğu gibi Efeler Ligi çeyrek finalinde de takımlar hız kesmedi. Sürpriz maçlar oldu. Efeler Ligi çeyrek final eşleşmesinde ise Halkbank, Afyon Belediye Yüntaş’ı, Arkas, Maliye Piyango’yu, Galatasaray HDI Sigorta, Fenerbahçe’yi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Ziraat Bankası’nı eledi. Yarı finale yükselme başarısını gösterdi. Sultanlar Ligi’nde olduğu gibi galip gelen 4 takım final için, maçlarını kaybeden 4 takım da 5-8’lik için yarışacak. Efeler Ligi’n yarı final ve çeyrek final maçları 17 Mart Cumartesi günü başlayacak.  

BARAJ MAÇLARI SONRASI LİGDE KALAN VE DÜŞENLER BELLİ OLDU..

Vestel Venüs Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi Baraj maçlarına da değinmeden geçemeyeceğim. Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi’nde son 4 sırada yer alan takımlar arasında Baraj maçları çift devreli lig olarak oynandı. Sultanlar Ligi Baraj maçlarında ilk 2 sırayı alan Kameroğlu ve Seramiksan yeni sezonda yine Sultanlar Liginde olacak. Çanakkale Belediyesi ile İlbank 1. Lige düştü. Efeler Ligi’nde de İnegöl Belediyesi ve Jeopark Kula Belediyesi ilk 2 sırayı aldı. Ligde kalma başarısını gösterdi. Beşiktaş ve TKD Kuzey Enerji Torul Gençlik 1. Lige düşen takımlar oldu.

AVRUPA’DA YEDİ TAKIMLA TAM GAZ YOLA DEVAM EDİYORUZ..

Voleybol takımlarımıza durmak yok. Bir tarafta lig maçları diğer tarafta ise Avrupa kupa maçları bütün hızıyla sürüyor. Avrupa Kupalarına Bayanlar ve Erkekler şampiyonlar Ligi’nde 3’er, CEV Kupası’nda 1’er, Challenge Kupası bayanlarda bir, erkeklerde de 2 olmak üzere toplamda 11 takımla başladık. 4 takımımız elendi. 7 takımla iddiamız sürüyor. Şampiyonlar Ligi bayanlar grup elemelerinde Fenerbahçe, erkeklerde Arkas ve Fenerbahçe, Challenge Kupası’nda da İnegöl Belediyesi elendi. Bayanlar Şampiyonlar Ligi’nde Vakıfbank, Galatasaray, CEV Kupası’nda Eczacıbaşı Vitra ve Challenge Kupası’nda da Bursa Büyükşehir Belediyesi gruptan çıkan takımlarımız oldu. Erkekler Şampiyonlar Ligi’nde Halkbank, CEV Kupası’nda Ziraat Bankası ve Challenge Kupası’nda da Maliye Piyango tam gaz yoluna devam ediyor. Bütün takımlarımıza başarılar diliyorum.  

Senin için hazırladığımız haberler