Sultanlar geriden geldi, Paris 2024'ün ilk maçını kazandı!

29.07.2024 - 10:39 | Son Güncellenme: 29.07.2024 - 15:02

Filenin Sultanları, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları ilk maçında Hollanda karşısında 2-0 geriden gelerek 3-2 galip oldu. İşte maçın özeti ve detaylar...

Sultanlar geriden geldi, Paris 2024'ün ilk maçını kazandı!

Filenin Sultanları bugün Paris 2024'teki ilk maçında C Grubu rakiplerinden Hollanda ile karşılaştı. Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı karşılaşmadan 19-25, 19-25, 25-22, 25-22 ve 15-13'lük setlerle 3-2 galip ayrıldı.

Sultanlar avantajını koruyamadı

Filenin Sultanları, Hollanda karşısındaki ilk sete 7-4 avantajlı başladı. Setin ilerleyen dakikalarında avantajını koruyamayan Sultanlar ilk seti 19-25 kaybetti. Maçın ikinci setinde önde başlayan Hollanda karşısında Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımımız 13-22 geride kaldı. İkinci seti de 19-25 kaybeden milliler maçta 2-0 geriye düştü.

Sultanlar karar seti dedi

Hollanda karşısında 2-0 geride kalan Filenin Sultanları maçın ilerleyen dakikalarında baskısını arttırdı. Hem üçüncü hem de dördüncü seti 22-25 alan milliler maçta 2-2 beraberliği sağladı. Türkiye, Hollanda karşısındaki maçı karar setine taşıdı.

İlgini Çekebilir
Hande Baladın'dan yurt dışı transferi açıklaması!
Habere Git

Karar setine Vargas noktayı koydu

Hollanda karşısındaki maçta durumu 2-0'dan 2-2'ye getiren Filenin Sultanları karar setinde Ebrar Karakurt'un sayısı ile 8-7 avantaj yakaladı. Setin ilerleyen dakikalarında da temposunu koruyan milliler karar setini Melissa Vargas'ın sayısıyla 15-13 kazandı. Filenin Sultanları, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları ilk maçından 3-2 galip ayrıldı.

Melissa Vargas, Hollanda karşısında 30 sayı bulurken Eda Erdem ve Hande Baladın ise 12'şer sayı kaydetti.

Vargas'tan Paris'te bir ilk!

Milli voleybolcu Melissa Vargas, olimpiyat tarihinde tek maçta 30 sayı barajını geçen 12. oyuncu oldu. Vargas, Hollanda karşısındaki performansı ile Paris Olimpiyat Oyunları'nda ise tek maçta 30 sayıyı geçen ilk oyuncu oldu.

Meliha Diken: "Ay yıldızlı formayı tekrar giydiğim için çok mutluyum"

Maç sonrası açıklama yapan Meliha Diken, "Bu kadar uzun sürmesini beklemiyordum maçın. Başta çok sabırsızdık, sonra panik yaptık. Ardından takım havaya girdi ve geri dönmeyi başardık. Melissa, Ebrar hepsi ekstra katkı yaptı. Ay yıldızlı formayı tekrar giydiğim için çok mutluyum. Olimpiyatlarda nasip oldu" dedi.

Ebrar Karakurt: "Çok mutluyum"

Ebrar Karakurt, "Çok mutluyum. Turnuvanın ilk maçları her zaman zor olur. Hollanda çok iyi bir oyun sergiledi. Skor bizim lehimize olduğu için mutluyum. Bugün smaçör olarak iyi bir performans sergileyemedim ama pasör çaprazı olarak katkı verebildim en azından. Çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Eda Erdem: "İlk set bittiğinde 10 tane hatamız vardı"

Eda Erdem: "Maça iyi başlamadık. Bir türlü kendi oyunumuzu ortaya koyamadık. Hollanda çok diriydi. Sabah erken saati olmasına rağmen bence çok iyi servis karşılayıp çok iyi hücum yaptılar. Biz bir türlü servis atamadık, kendi oyunumuzu ortaya koyamadık. İlk set bittiğinde 10 tane hatamız vardı. O hataları nereye yaptığımızın da farkında değildik ama yavaş yavaş kendimizi oyuna sokmaya çalıştık, gerçekten de 3. setle beraber oyuna girdik.

"Tribünler de çok güzeldi"

Zor bir mücadele oldu bizim için. Gerçekten yorulduk ama bu kadar kötü voleybola rağmen, bu kadar iyi oynamaya çalışan Hollanda'ya karşısında bence sağlam kalıp bu maçı kazanmak bizim aslında ne kadar güçlü olduğumuzu gösteriyor. Sadece bir adım daha ilerisine gitmemiz lazım. Bu turnuva çok uzun. Her maç çok değerli. Tüm takım arkadaşlarımı kutluyorum. Giren, çıkan herkes mücadele etti. Tribünler de çok güzeldi. Bizi destekleyen herkese teşekkür ederim. Maçın erken başlamasını bahane olarak kullanmak istemiyorum. Biz zaten yaklaşık olarak 1 aydır bu saatlerde idman yapıyoruz. Tek farkı 1-2 saat daha erken kalktık. Bu saatlere biraz alışığız, bu tempoya alışız. İlk gün bitti. Sonraki maçlarda daha iyi performans göstereceğimize inanıyorum" dedi.

Cansu Özbay: "İnanılmaz bir geri dönüş yaptık"

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları C Grubu ilk maçında Hollanda'yı 3-2 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda tecrübeli oyuncu Cansu Özbay da, önemli bir galibiyete imza attıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Cansu Özbay, galibiyetten dolayı mutlu olduklarını anlatarak, "İnanılmaz bir geri dönüş yaptık. Aslında normalde olan ruhumuzu sonunda sahaya yansıttık. Yolumuz çok uzun. Bugün takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum, çünkü her sayı için inanılmaz savaştılar. Kalan maçların hiçbiri kolay olmayacak. Bugünkü ruhumuzla oynarsak çok güzel şeyler başarabiliriz." diye konuştu.

Milli oyunculardan Meliha Diken de iyi bir performansla 2-0'dan maçı çevirdiklerine dikkati çekerek, "Hollanda'yı tebrik ederim, gerçekten çok iyi mücadele ettiler. Galip gelen taraf biz olduğumuz için çok mutluyuz. İlk maçlar zordur ama galibiyetle ayrılmak çok önemliydi. İkinci maçta Dominik Cumhuriyeti'yle karşılaşacağız. O maça da iyi hazırlanacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler