Kasımpaşa'nın Trabzonspor'dan Yeni Transferi Koita'nın Maaşı Sudan Ucuz

09.09.2022 - 21:39 | Son Güncellenme: 09.09.2022 - 23:55

Kasımpaşa transferin son gününde Fode Koita’yı Trabzonspor’dan 1 yıllığına kiraladı. Oyuncunun maaş yükünde Kasımpaşa'nın üstüne düşen rakam dikkat çekti.

Kasımpaşa'nın Trabzonspor'dan Yeni Transferi Koita'nın Maaşı Sudan Ucuz

Türkiye'de 8 Eylül itibariyle yaz transfer dönemi sona erdi. Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, transferin son gününde eski futbolcusu Fode Koita'yı 1 yıllığına kiraladı. Trabzonspor ile yapılan anlaşmanın ardından Kasımpaşa'nın Koita'ya ödeyeceği maaş şaşırttı.

Icardiden sonra Koita

Galatasaray tarafından açıklanan Mauro Icardi'nin sözleşme detayları kamuoyunda şok etkisi yaratmıştı. Açıklamaya göre yıldız oyuncunun 6 milyon 750 bin Euro olan maaşının 6 milyon Euro olan kısmını PSG geriye kalan 750 bin Euro’yu ise Galatasaray ödeyecek. Benzer bir sözleşme Kasımpaşa cephesinden geldi.

Sadece 67 bin Euro

Trabzonspor’dan yapılan açıklamaya göre, Koita'nın 1 milyon 150 bin Euro olan maaşının 1 milyon 83 bin Euro'luk kısmı Bordo-Mavililer tarafından ödenecek. Bu durumda oyuncuyu 1 yıllığına kadrosuna katan Kasımpaşa’ya kalan kısım ise 67 bin Euro oldu.

Her yıl imza parası alıyor

Geçtiğimiz sezon Kasımpaşa’dan bedelsiz bir şekilde Trabzonspor’a transfer olan Koita Karadeniz ekibinden her yıl 333 bin Euro imza parası alıyor. Trabzonspor ile 3 sezon sözleşmesi olan golcü oyuncunun maaşı her sezon 50 bin Euro zamlanıyor. 31 yaşındaki futbolcunun bu sezonki maaşı ise 1 milyon 150 bin Euro.

Bekleneni veremedi

Yeniden Kasımpaşa forması giyecek olan Koita, Trabzonspor’da bekleneni veremedi. Karadeniz ekibiyle çıktığı 21 maçta 1 gol atıp 1 asist yapan Koita hayal kırıklığı yarattı. Yeniden Kasımpaşa forması giymeye hazırlanan Koita İstanbul ekibiyle çıktığı 112 maçta 31 gol atarken 11 tane de asist yapmıştı.

Kariyerinde 274 maça çıkan Gineli santrafor oynadığı kulüplere 48 gol, 21 asistlik katkı sağladı. Gine Milli Takımı’nda 4 maça çıkan Koita ülkesi adına gol veya asist kaydedemedi. 31 yaşındaki oyuncunun Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 300 bin Euro.

Senin için hazırladığımız haberler