"Şu andaki aklım olsa Fenerbahçe'ye gitmezdim"

06.03.2021 - 10:35 | Son Güncellenme: 06.03.2021 - 14:25

Türk futbolunun istikrarlı futbolcularından İlhan Parlak Kayserispor alt yapısında yetişti. 2007 yılında birçok teklif gelmesine rağmen Fenerbahçe'nin yolunu tuttu. Sezon başında ise 14 yıl sonra futbola başladığı Kayserispor'a geri döndü. Deneyimli golcü Fenerbahçe dönemi, Kayserispor'daki performansı, Emre Demir ve Doğan Alemdar hakkında konuştu. İlhan Parlak, Fenerbahçe'ye transferi hakkında ise çarpıcı ifadeler kullandı. Detaylar haberimizde...

"Şu andaki aklım olsa Fenerbahçe'ye gitmezdim"

Kayserispor'un tecrübeli futbolcusu İlhan Parlak gündeme dair açıklamalar yaptı. 

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan İlhan Parlak, "Çaykur Rizespor maçını mutlak kazanmamız gerekiyordu ve kritik haftada 3 puanı aldık. Dan Petrescu ailevi nedenlerden dolayı takımımızdan ayrıldı ve Uğur Kulaksız Hocamız göreve geldi. Uğur Hoca benim de altyapıdan hocam, kulübümüzde emeği olan birisi. Uğur Hoca, altyapıda görev alırken de A Takım  antrenmanlarını devamlı takip ediyordu. Yönetimimiz Uğur Kulaksız ile devam etme kararı aldı, inşallah Uğur Hoca ile takımımızı ligde tutacağız." açıklamasını yaptı.

'Emre Demir beklentileri karşılayacak'

Süper Lig'de 17. sezonunu geçirdiğini söyleyen İlhan, Kayserispor'un genç futbolcuları Emre Demir ve Doğan Alemdar hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

"Süper Lig'de 17. sezonunum. Bir sezon Ankaragücü'nde 1. Lig'de oynadım ve orada da şampiyonluk yaşadım. O kadar da yaşlı değilim. 34 yaşındayım. (Gülerek) Kulübümüzde yetenekli milli oyuncularımız var. Önemli olan bu oyuncuları oynatabilmek ve piyasaya çıkarabilmek. Doğan Alemdar sezon öncesi 3. kaleciydi şu anda birinci kaleci konumunda genç futbolculara şans vermemiz lazım. Genç oyuncular da  mental ve fiziksel olarak hazır olmalı. Ben her maçı bir üniversite sınavı olarak görüyorum. Emre Demir'den beklentiler yüksek, Emre'nin bu beklentileri karşılayacağı kanatindeyim.

'Fenerbahçe'ye değil Sevilla'ya giderdim'

Fenerbahçe'ye transfer sürecinden bahseden tecrübeli oyuncu, "20 yaşında Fenerbahçe'ye transfer oldum. O dönem İspanyol takımı Sevilla'dan da teklif gelmişti. Tercih hakkı menajerimle benimdi ve ben de Fenerbahçe'ye gittim. Şu andaki aklım olsa Fenerbahçe'ye değil Sevilla'ya giderdim. Yurt dışına gitseydim kariyerim farklı olabilirdi. Sevilla'nın o dönem bana teklifi 1 sezonu başka bir takımda kiralık olarak geçirmem sonrasında performansıma dayalı bir sözleşmeydi. O dönem Fenerbahçe'ye transfer olmak daha makul geldi." şeklinde konuştu.

Altay ve Mert'e övgü dolu sözler

'Seni en çok zorlayan kaleci kim?' sorusuna ise İlhan Parlak, "Altay Bayındır ve Mert Günok beni en çok zorlayan kaleciler oldu. Altay'ı ve Mert'i çok beğeniyorum. Altay ile Ankaragücü'nde çalıştım; Altay'ın Fenerbahçe'den sonra Avrupa'ya gideceğini düşünüyorum." cevabını verdi. 

'Hikmet Karaman'ın yeri çok farklı'

Kariyerinde 50 civarı teknik direktörle çalıştığını belirten İlhan, "Hikmet Karaman'ın bende yeri çok farklıdır. Hikmet Hoca, Kayserispor'da beni oynatma cesaretini gösteren ilk teknik direktörtür." dedi. 

Kariyerinde sırasıyla Kayserispor, Fenerbahçe, Ankaraspor, Ankaragücü, Karabükspor, Kayseri Erciyesspor, Gaziantepspor, Ankaragücü ve bir kez daha Kayserispor takımları bulunan İlhan Parlak, 332 Süper Lig maçında 58 gol, 26 asistlik performans ortaya koydu. 

Senin için hazırladığımız haberler