Stefan Kuntz'tan oyunculara salvo: Cevap röportajlarda değil sahada verilir

12.09.2023 - 18:07 | Son Güncellenme: 12.09.2023 - 19:13

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Japonya'ya 4-2 yenildiğimiz maç sonrası isim vermeden oyuncuları eleştirdi, "Sahanın ortasında cevap verilir, röportajlarda değil" dedi.

Stefan Kuntz'tan oyunculara salvo: Cevap röportajlarda değil sahada verilir

AJANSSPOR HABER

Japonya maçı sonrası "Dışarıdan taraftarların söylediklerini de artık anlıyorum. Geçen sene Haziran kampından bu yana kimse hocayı korumuyor. Hep sorgulanan, soru işareti olan hoca. Ama kesinlikle konunun o olmadığını söyleyebilirim" sözlerini açması istenen Stefan Kuntz isim vermeden oyuncuları eleştirdi. 

"Çok fazla sorgulandığınızı söylediniz. Sorgulanması gereken öncelikli konular nedir?" sorusu üzerine sinirlenen Stefan Kuntz, 

"Benim sorumluluk alanım oyuncular. Oyuncularımdan bazı şeyleri bekleyebilirim. Oyuncularım da A Milli Takım seviyesine yüzde yüzünü verecek seviyeye getirmeleri gerekiyor. Milli oyuncuydum böylelikle Almanya'da oynadım. Alman teknik direktör olarak Türkiye Milli Takımımnın başındaysam kesinlikle bu maçları kazanmak için buradayım. Türk teknik ekibimle birlikte çok fazla efor yapıyoruz analiz yapıyoruz. Amacımız Türk Milli Takımını geliştirmek. Canımı en çok acıtan konu oyuncularım kendileri için yüzde yüzünü vermiyorlarsa o en çok canımı acıtıyor. Sahanın ortasında cevap verilir, röportajlarda değil" açıklamasını yaptı.  

Stefan Kuntz hangi oyuncuları hedef aldı?

Ermenistan ile 1-1 sona eren maçta Hakan Çalhanoğlu, "Zor bir maç oynadık. Zemin istediğimiz gibi değildi. Mutlu değilim, öfkeliyim. Beraberlik bize yakışmadı. İtalya'dan geliyorum, formdayız. Motiveyim. Takıma yardımcı olmak istiyorum. Geliyorum, berabere kalıyoruz. Moralim bozuluyor" açıklamasını yaptı.

Ozan Kabak ise,  "Tabii ki sonuçlara bağlı olarak konuşmak kolay. Her oyuncu buraya bir beklentiyle geliyor. Ben de takımımda oynayarak gelmiştim. Uzun yıllar Avrupa’da düzenli olarak forma giyiyorum. Ama tabii ki hocamın kararına saygı duyuyorum, bu onun tercihi ama hak etiğimizi düşünüyorum. Her oyuncu da beklemiştir. Ben de hak ettiğimi düşünüyorum. Her zaman Türk seyircisinin önünde oynamak bence bizim için bir moral kaynağı. Bunun ekstra bir stres oluşturacağını düşünmüyorum" diye konuşmuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler