Stefan Kuntz ve Ozan Kabak, Lüksemburg Maçı Öncesi Açıklamalar Yaptı

21.09.2022 - 15:35 | Son Güncellenme: 21.09.2022 - 16:21

A Millî Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile millî futbolcumuz Ozan Kabak basın toplantısında açıklamalar yaptı. İşte Kuntz ve Kabak'ın açıklamaları.

Stefan Kuntz ve Ozan Kabak, Lüksemburg Maçı Öncesi  Açıklamalar Yaptı

AJANSSPOR-HABER

A Milli Futbol Takımı'nın, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup beşinci müsabakasında yarın Lüksemburg ile karşılaşacağı maç öncesi A Millî Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile millî futbolcumuz Ozan Kabak, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Ozan Kabak: " Hoffenheim'da bana güvenen insanlar var"

İlk olarak söz alan Ozan Kabak, "Hoffenheim'da kendimi buldum diyebilirim. Sezona güzel galibiyetlerle başladık, ben de 2 gol attım. Hoffenheim'da bana güvenen insanlar var. Bunu beni ekstra motive etti. 4 maçı gol yemeden kazanmıştık, bu iki maçı da en iyi şekilde kazanır ve B grubuna çıkarız. Gruplar açıklandığında hocamız '6 galibiyet almamız ve gol yemeden maçlarımızı kazanmamız lazım' demişti. Gol yemeden maçlarımızı kazanmak bizi ayrıca motive ediyor" dedi. 

Kuntz: "En iyi Alman-Türk olma yolunda ilerliyorum diye düşünüyorum"

Stefan Kuntz, "Öncellikle ilk yılımız için hepinize teşekkür ederim. İlk yılımızı geride bıraktık. En iyi Alman-Türk olma yolunda ilerliyorum diye düşünüyorum. UEFA Uluslar Ligi'ni  bir kitap gibi düşünürsek oynadığımız 4 maç bu kitabın ilk bölümüydü. Mayıs-Haziran döneminde oyuncularla çalışmayı istedim. Çünkü amacımız sahada otomatikleşmeyi sağlamak. Takım ruhu da önemli. Birbirini bulmuş bir oyuncu grubuna sahibiz. 

"Salih veya diğer oyuncuları almama sebebimiz bu"

Sakatlıklar olmasaydı eğer kadroyu hiç değiştirmeyecektik. Salih veya diğer oyuncuları almama sebebimiz bu. Ben ve yardımcılarım Süper Lig'deki tüm maçları izledik. İzlediğimiz oyuncularla ilgili kulüp teknik direktörleri ile görüştük. Kenan Hoca, Emre Belözoğlu ve Çağdaş Atan'la, ben de Ömer Erdoğan'la görüştüm.

"Oyuncu seçimi kararları hiçbir kulübe göre verilmiyor"

Oyuncu seçimi kararları hiçbir kulübe göre verilmiyor. Tolga Ciğerci'nin fiziksel özelliklerinden dolayı davet edildi. Çünkü Faroe Adaları da fizikli bir ekip. İsmail Yüksek genç oyuncular arasında potansiyelini ortaya koyan isimlerden birisi oldu. Merih Demiral bugünkü antrenmanda yer alacak.

"Ben olurum ya da olmam"

Son 2 maçımızı bitirdikten sonra 1 yılımızı değerlendirebiliriz. 1 yıllık süreci geniş zamanda değerlendirebiliriz. Şu anda benim için birinci öncelik UEFA Uluslar Ligi'ni en üst düzeyde bitirmek. Ben olurum ya da olmam. 2024'e elemelerden hak kazanamazsak UEFA Uluslar Ligi'nden gidebiliriz.

İlgini Çekebilir
ÖZEL- Yusuf Demir hem Avusturya hem Türkiye vatandaşı!
Habere Git

"Her olaya kendi bakış açısıyla bakmalıyız"

Süper Lig'de yerinde 24 maçı izledik. Karşılaşmada Serdar ve Orkun'un özel görevi olacak, karşılaşmada göreceğiz. Her olaya kendi bakış açısıyla bakmalıyız. Cevap vermesi kolay bir soru değil. Belki de genç bir oyuncuyu hemen bir Avrupa kulübüne göndermemeliyiz. Sanırım ilk maçımızı birinci, ikinci maçımızı ikinci kalecimizle oynayacağız.

"UEFA Uluslar Ligi'ni hiç önemsemiyorum"

Şu anda rakipler Çekya ve İskoçya, Çekya ile Gaziantep'te İskoç'yla da Diyarbakır'da karşılaşma durumumuz var. Aslında benim espri anlayışıma biraz uzaksınız. İğneliyici bir dokundurma yapmak istedim. O zaman bir espri daha yapayım; ben UEFA Uluslar Ligi'ni hiç önemsemiyorum (Gülerek)." şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den büyük ödeme! Taraftar sağ olsun
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler