Stefan Kuntz ve Kerem Aktürkoğlu, Ermenistan maçı öncesi konuştu!

07.09.2023 - 19:39 | Son Güncellenme: 07.09.2023 - 23:12

A Millî Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ve Millî futbolcumuz Kerem Aktürkoğlu, Ermenistan ile oynanacak karşılaşma öncesi açıklama yaptı. Detaylar.

Stefan Kuntz ve Kerem Aktürkoğlu, Ermenistan maçı öncesi konuştu!

AJANSSPOR-HABER

A Millî Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ve Millî futbolcumuz Kerem Aktürkoğlu, Ermenistan ile oynanacak karşılaşma öncesi açıklamalarda bulundu.

Kerem Aktürkoğlu: "Kim oynayacak bilmiyorum"

İlk olarak söze başlayan Kerem Aktürkoğlu, Geniş ve kaliteli bir Milli Takım havuzuna sahibiz. Burada olan oyuncular her zaman kendi kalitelerini göstermişlerdir. Eksiklerin olduğunu kabul ediyorum ama kıyas yapmaktan ziyade destek olmalıyız. Kim oynayacak bilmiyorum. Bu bir eksik değil, buradaki oyuncular  bazı şeyleri başarmışlar demektir" dedi.

Stefan Kuntz: "U21'de oynuyorsanız A Takım'a yükselebilirsiniz"

Kerem Aktürkoğlu'nun ardından konuşan A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ise, "U21 ile iletişimimiz çok iyi. Oyuncular hakkında devamlı görüşüyoruz. Kazımcan Karataş ve Bartuğ Elmaz da güzel örnek. Kendinizi geliştiriyorsanız, U21'de oynuyorsanız A Takım'a yükselebilirsiniz. 

İlgini Çekebilir
Erden Timur: "Bu sene her türlü şey yapılacak!"
Habere Git

Bu maçlarla birlikte hem Bertuğ hem de Kazımcan için geçerli. Bu oyuncuları A Milli Takıma aldığımızda hemen onları A Milli oyuncular olarak değerlendirmeyin. Onlar U21'de süre alan ve gelişim kat etmesi gereken oyuncular. Onları A Milli Takım oyuncuları olarak nitelendirirseniz onlara ister istemez baskı oluşturabiliyorsunuz" şeklinde konuştu.

"Alışageldiğimiz maçtan farklı bir sistemle oynayabiliriz"

Milli maçın Eskişehir'de oynanacak olması ile ilgili konuya da değinen Kuntz, "1995-96'da buradaydım. Taraftar çok baskılıydı. Yeni statlara geçiş oldu. Eski statlarda oynanmaması bizim için zamanın geçtiğini gösteriyor. Çok değişik bir maç olabilir. Sol bekte beklenmedim eksiklerimiz var. Forvette eksiklerimiz var. Arda sakat. Alışageldiğimiz maçtan farklı bir sistemle oynayabiliriz" ifadelerini kullandı.

"Ermenistan saygı duyulacak bir takım"

"Ermenistan'ı rakip olarak görüyor musunuz?" sorusuna yanıt veren Kuntz, "Son maç döneminde Ermenistan ile Türkiye'nin kazanan tarafta olduklarını görüyoruz. İki takım da 6 puan aldı. Bütün maçları takip ve analiz ediyoruz. Yeni hocaları geldikten bu yana iyi bir gelişim katettiler. Aynı zamanda iki oyuncuları Almanya'da oynuyorlar. Bazı oyuncularına ciddi teklifler geldi. Saygı duyulacak bir takım. Ama biz öncelikle kendi oyunumuza odaklandık" dedi. 

İlgini Çekebilir
Timur'dan flaş sözler: "Türk futbol tarihinde bunun örneği yok"
Habere Git

"Arda Güler inanılmaz bir transfer gerçekleştirdi"

Arda, Orkun ve Bertuğ gibi oyuncuların yaptıkları transferler konusuyla ilgili olarak Kuntz," "Merih ve Çağlar için önemli olan nereye gidecekleriydi. Yeni takımlarında forma şansı bulmaları çok önemli. Arda Güler inanılmaz bir transfer gerçekleştirdi. Orkun Kökçü bu transferden çok şey kazanacaktır. Onlar da Alman hoca tarafından yönetiliyor. Çağlar Söyüncü transferle ilgili bizimle önceden konuştu. Atletico Madrid çok önemli bir transfer ama en önemlisi sahaya çıkıp oynamaları. Oynadıklarında Türk Milli Takımı için önemli olacaktır. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne katıalması, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin Avrupa Konferans Ligi'ne katılması oyunculara artı katkı sağlayacaktır" yorumunda bulundu.

Milli Takıma bir devşirme oyuncu düşünüyor mu?

"Milli Takıma bir devşirme oyuncu düşünüyor mu?" sorusuna Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, "Ön tarafta herhangi bir sıkıntı yaşadığımızı düşünmüyorum. Kaç gol attığımızı bilmiyorum ama o süreçte bir çok oyuncu gol atma sorumluluğunu üstlendi. Federasyon değişiklikleri inanılmaz kriterler getiriyor. İyi oyuncular zaten bir an önce Milli Takım kararını veriyor. Hala Vargas'tan (Melissa) o telefonu bekliyorum erkek kardeşiyle ilgili olarak" yanıtını verdi.

"Üç tane çok iyi kalecimiz var"

Üç tane çok iyi kalecimiz var ve kalecilerimizin durumuyla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine de Alman teknik adam, "Altay ile görüşmemde Fenerbahçe'deki son süreciyle ilgiliydi. Manchester United'a transfer yapmasını ayrıca kutladım. Afrika Kupası maçı olacak. Belki Onana orada oynayamayacak. 5-6 maçta performansını gösterirse ileriye dönük farklı şeyler gelişebilir" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Jorge Djaniny imzayı attı! İşte yeni takımı...
Habere Git

"Tabii ki uzun topta her zaman bir opsiyondur"

Stafan Kuntz, kale ve defans konusunda ise şunları söyleyerek sözlerini tamamladı: "Mert, genel olarak ayağı sağlam bir kaleci. Rakip baskılı oynadığında da rahatlıkka çözüm bulan bir kaleci. Tabii ki uzun topta her zaman bir opsiyondur. Aynı zamanda bence bu tarz durumlarda Uğurcan da Altay da bu topları kullanan oyuncular. Her ikisi de imkan bulacaktır. 

Merih'in ofansif oynuyor olması yarın ki maç için önemli olabilir. Stoperlerin aktif olması gereken maçlar. Çağlar'ın da maçlarını izledik. Özellikle hazırlık maçlarında çok iyi oynadı. Defansif yönden iyi oynadı. Yeni bir oyuncunun hocası Simeone'den övgü dolu sözler alması onun ne kadar önemli olduğunu gösterir. "

Senin için hazırladığımız haberler