Stefan Kuntz ayrılıyor mu? Mehmet Büyükekşi açıkladı!

14.06.2023 - 14:29 | Son Güncellenme: 14.06.2023 - 14:44

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig, yabancı oyuncu sınırı konuları hakkında açıklama yaptı. İşte Büyükekşi'nin açıklamaları....

Stefan Kuntz ayrılıyor mu? Mehmet Büyükekşi açıkladı!

AJANSSPOR HABER

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Letonya'ya gitmeden önce TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, havalimanında basına açıklama yaptı. İşte detaylar...

"Manchester City ile Inter tebrik etti"

Şampiyonlar Ligi için yapılan organizasyona tebrik aldıklarını dile getiren Mehmet Büyükekşi,  "Öncelikle gerçekten geçtiğimiz cumartesi günü yüzümüzü ağırtan bir organizasyona imza attık. UEFA'dan, Inter ve Manchester City'den teşekkür aldık. Ülkemizin ve İstanbul'un tanıtımı için de çok başarılı bir süreç geçirdik. Yaklaşık 120 ülkeden 1 milyarın üzerinde insanın maçı izlediği ayrıca 1 milyarın üzerinde gerek Facebook'tan gerek YouTube'dan sosyal medya kanallarından etkileşim oldu. Yapılan etkinlikler yüz ağırtan son derece Türkiye ve İstanbul'un yumuşak güç olarak katkı sağladı" dedi.

"2028 ve 2033 Avrupa Şampiyonasına uzanmak istiyoruz"

2028 ve 2032 Avrupa Şampiyonası için çabaladıklarını söyleyen Mehmet Büyükekşi, "Yıllardır aday olup başaramadığımız 2028 veya 2032 Avrupa Şampiyonası'na doğru uzanmak istiyoruz. Çünkü Türkiye olarak hükümetimizin 40'tan fazla uluslararası standartlarda yapmış olduğu statlar, havaalanları, köprüler, metrolar, tüneller var. Tüm altyapımız hazır. Birçok ülkeden daha hazır durumdayız. 10 Ekim'de sonuçlanacak bu süreç. Bu defa başarmak istiyoruz" dedi.

İlgini Çekebilir
TFF seçimine tek adayla giriliyor, isim belli oldu!
Habere Git

"3 puan almak istiyoruz"

Letonya maçından 3 puan almak istediklerini söyleyen TFF Mehmet Büyükekşi, "Letonya maçı için gidiyoruz. Hedefimiz 3 puanla dönmek. Pazartesi günü Galler ile maçımız var. Hedefimiz iki maçta 6 puan alabilmek. İlk ikide Hırvatistan ile Galler var. Bu şampiyonaya katılabilmek için mutlaka ilk 2'de olmak gerekiyor. Hedefimiz ilk 2'de olup, Almanya'ya gitmek" dedi.

Stefan Kuntz ile yola devam edilecek mi?

Teknik direktör Kuntz'un geleceği hakkında açıklama yapan Büyükekşi, "Şu anda maça gidiyoruz. Bu şekilde konuşmak doğru değil. Hedefimiz 2 maçı kazanmak. Bunları ondan sonra değerlendiririz. Şu anda hocamızla devam ediyoruz. Başarılı olması için de tüm desteği veriyoruz. Önümüzdeki 4 yıllık süreçte altyapıyla ilgili önemli çalışmalarımız var. Kendi kaynaklarımıza dönüp, daha fazla Ardalar çıkarmamız lazım. Şu anki milli takımımız Avrupa'nın en genç milli takımı. Biz takımımıza güveniyoruz. En son Hakan Çalhanoğlu final oynayan takımın kaptanıydı. Orkun Kökçü yüksek bir bedelle Portekiz'e gitti. Yeni genç oyuncuları da buraya monte edebilirsek önümüzdeki 10 yıllık dönemde sürekliliği sağlayabiliriz" dedi.

Beşiktaş toplantıyı terk etti mi?

TFF seçimi yeni aday var mı? ve Beşiktaş'ın toplantıyı terk ettiği iddiaları üzerine Mehmet Büyükekşi, "Şimdi konumuz milli takım. Konuyu değiştirmeyelim lütfen. Seçim zamanı gelince aday varsa göreceksiniz. Geçen gün de söyledim, varsa, bir an önce müracaatını yapsın" ifadelerini kullandı.

"İki sakatlık sonrası forvetleri kaybettik"

Mehmet Büyükekşi, Cenk Tosun ve Enes Ünal'ın sakatlığı hakkında yorumlarda bulundu. Büyükekşi, "Son maçta Cenk'in sakatlanması, İspanya'daki maçta Enes'in sakatlanması iyi olmadı. Birden bire iki forvetimizi kaybettik. Zorluklar bazen yeni fırsatlar yaratır" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler