Stefan Kuntz: "Artık araba koltuğu değil, uçak koltuğu"

22.09.2021 - 15:24 | Son Güncellenme: 22.09.2021 - 15:35

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Hansi Flick ve Stefan Kuntz'un eski öğrencisi Nemecha, Türkiye'nin yeni hocası için açıklama yaptı. İşte detaylar...

Stefan Kuntz: "Artık araba koltuğu değil, uçak koltuğu"

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Türkiye Milli Futbol Takımı'nda Stefan Kuntz dönemi resmen başladı. Alman teknik adamın, 3 yıllık sözleşme imzaladığı imza töreni, Alman basınında da gündemdeydi. Detaylar haberde...

Kuntz için analiz yaptılar

Almanya'nın önde gelen basın kuruluşlarından Bild; Stefan Kuntz'un Türkiye'nin başına geçmesini değerlendirdi.

"Bir ulusun kalbini nasıl fethedeceğini biliyor"

"En Alman-Türk olmak istiyorum" sözleri hatırlatılan Stefan Kuntz için, "Ulusal bir bayrakla  buluştu. Kuntz, bir ulusun kalbini nasıl fethedeceğini biliyor. Türkiye'nin yeni teknik direktörü oldu" denildi.

"En Alman-Türk ya da en Türk-Alman"

Stefan Kuntz'un Türkçe öğrenmesinin önemli olduğu vurgulanırken, 'Zaten Türkiye'deki zihniyeti biraz biliyor. 1995-96 sezonunda Beşiktaş forması giymişti. Şimdi daha uzun süre kalmak istiyor. Amacı, 'En Alman-Türk ya da en Türk-Alman olmak' yorumu yapıldı.

İlgini Çekebilir
İşte Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un maaşı
Habere Git

Flick de Kuntz'a başarı diledi

Ayrıca haberde, Almanya Milli Takımı'nın yeni teknik patronu Hansi Flick'in sözleri de yer aldı. Flick, "Onunla daha uzun süre çalışmayı çok isterdim. Ancak; Türkiye'deki fırsatın onu cezbettiğini anlayabiliyorum. Kendisine başarılar ve iyi şanslar diliyorum" dedi. 

"Araba koltuğu değil, uçak koltuğu"

Bu arada Stefan Kuntz'ın artık A Milli Takım seviyesinde görev alacağı için sık sık uçak seyahati yapmak zorunda kalacağı belirtildi. Kuntz, "Araba koltuğumun yerini artık uçak koltuğu alacak" ifadelerini kullandı.

Nemecha, Kuntz'un başarılı olacağından emin

Kuntz'u tebrik edenler arasında futbolcular ve teknik adamlar var. Örnek olarak Wolfsburg forması giyen Lukas Nmecha, Kuntz'un Türkiye'de başarılı olacağına inanıyor. 

"Türkiye'de iyi bir iş çıkaracağınıza eminim"

Nemecha, Stefan Kuntz'a seslenerek, "Merhaba hocam! Size iyi şanslar dilemek istiyorum. Sizi tebrik ediyorum. Her zaman bizim için çok iyi şeyler yaptınız. Kendimi geliştirmem için bana çok yardımcı oldunuz. Size en iyi dileklerimi iletiyorum. Türkiye'de iyi bir iş çıkaracağınızı biliyorum" dedi. 

Kuntz için anket yaptılar 

Alman spor dergisi Kicker de Stefan Kuntz'un Hamit Altıntop ile birlikte çektirdiği fotoğrafı paylaştı ve okuyucuları için bir anket yaptı. Söz konusu ankette, "Sizce Stefan Kuntz, Türkiye'yi Dünya Kupası'na götürebilecek mi?" sorusu soruldu. Katılımcıların yüzde 52'si olumlu yönde oy kullanırken, yüzde 48'i ise 'götüremez' yanıtını verdi. 

Senin için hazırladığımız haberler