Statlara Usulsüz Seyirci Alan Kulüpler Ceza Aldı

19.08.2022 - 10:33 | Son Güncellenme: 19.08.2022 - 10:51

Aralarında Fenerbahçe, Antalyaspor, Ankaragücü, Kayserispor, Kasımpaşa'nın bulunduğu kulüpler Süper Lig'in ilk haftasında usulsüz seyirci alımı nedeniyle PFDK'lık oldu. Bunun altına temsilcilere verilen teknolojik imkanlar yatıyor. Detaylar haberimizde...

Statlara Usulsüz Seyirci Alan Kulüpler Ceza Aldı

AJANSSPOR HABER

Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK), usulsüz seyirci girişi nedeniyle ligin ilk iki haftasında Fenerbahçe, Antalyaspor, Ankaragücü, Kayserispor, Kasımpaşa kulüplerini "usulsüz seyirci alınması" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 49. maddesi'nden işlem yapılmasına karar verdi.

Teknoloji yakaladı

Geçmiş sezonlarda cezai işlem görmeyen usulsüz giriş alımına bu sezon yakalanan kulüpler temsilcilerin hizmetine sunulan yeni teknolojiye yakalandı. TFF'nin statlarda yaptığı çalışmayla Süper Lig'de stadyumun girişlerinin de bulunduğu birçok bölgeye kamera yerleştirildi. Temsilciler, bütün kamera görüntülerini bir odadan inceleme imkanına sahip oldu. Burada aynı Passolig kartı ya da kaçak girişine müsaade edilen bir çok taraftar temsilcilere yakalandı. Bu yüzden ilk iki haftada birçok kulüp PFDK'ya sevk edildi.

Talimat ne diyor?

Futbol Disiplin Talimatı'nın 49. maddesinin 1. fıkrası şöyle:

Stadyuma giren seyirci sayısı hakkında gerçeğe aykırı belge düzenleyen, beyanda bulunan, stadyuma seyirciyi biletsiz olarak veya bilet yerine herhangi bir belge ile sokan, stadyuma veya tribüne kapasitesi üzerinde seyirci alan veya benzeri fiillerle menfaat sağlayan kulüplere Süper Lig için 200.000 TL’den - 400.000 TL’ye kadar para cezası verilir.

Senin için hazırladığımız haberler