"Sporun eğlencesine de giriyoruz"

17.09.2020 - 18:18 | Son Güncellenme: 17.09.2020 - 18:26

Son dakika haberleri... Saran Group ve Türk Telekom, işbirliğini genişletti. Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ve Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, bu işbirliği ile ilgili Ajansspor'a özel açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

"Sporun eğlencesine de giriyoruz"

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Türkiye'de spor içeriği yayınlarının yüzde 60'ından fazlasını elinde bulunduran Saran Group ile Türk Telekom işbirliğini genişletti. S Sport ve NBA TV'den sonra S Sport 2 ve EDGEsport da artık Tivibu platformu üzerinden yayınlanacak.

İmza töreni sonrası Ajansspor ve S Sport'a özel açıklamalarda bulunan Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, yeni anlaşmayla Tivibu ve Türk Telekom ile olan işbirliğini güçlendirdiklerini vurguladı. 

Saran, ”Son derece mutluyuz, çünkü daha çok sporsevere ulaşacağız. Türkiye'nin en önemli kuruluşlarından biri olan Türk Telekom ile işbirliği yapıyor olmak bizim için çok mutluluk verici. Türkiye'deki spor içeriğinin yüzde 60'tan fazlasının yayın haklarına sahibiz.  İyi ve yaygın bir şekilde içeriğimizi ulaştırmamız da bizi mutlu ediyor. Türk Telekom'un da bu amacımıza hizmet etmesi son derece önemli. İki kanalla başladık işbirliğine, bugün dört kanala çıktık. İnşallah uzun seneler devam eder” dedi.

"Pandemi yayıncıyı olumsuz etkilemedi"

Sporun bir başka boyutuna da yatırım yapmaya başladıklarını anlatan Saran, “Biz aynı zamanda entertaintment'ta da (eğlence) işler yapıyoruz. İnşallah çok daha iyi işler yaparız, çok daha fazla izleyiciye ulaşırız. Pandemi süreci yayıncılar ve içerik sağlayıcıları için çok olumsuzluk yaratmadı. Çünkü milyonlarca insan evde kaldı. Bu da ekranlar önünde daha çok zaman geçirmeleri anlamına geliyor. Bizim için değişeni söylemek istiyorum: Ligler bir çok yerde ertelenince biz de sporun eğlencesi bölümüne de kaçtık. O bölümü büyüteceğiz ve yakında yerli yapımlarla birlikte projelerimiz de ortaya çıkacak” dedi.

"İşbirliğimiz perçinlendi"

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal da Saran Group ile işbirliğinden duydukları mutluluğu belirterek, Bugün belki işin sadece spor boyutunu konuşuyoruz, ama sadece sporla  sınırlanmayan Saran Group ile çok verimli bir işbirliğimiz var. Bugünü geçmişten ayıran şey çok değerli, çok zengin iki spor içerikli kanalı da taşımaya başlıyor olmamız. Dolayısıyla bunun büyük mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Saran Group ile işbirliğimiz hem perçinlendi hem genişledi. Güzel bir birliktelik yakalamış durumdayız ve bu da bizi mutlu ediyor” dedi.

Premier Lig'den NBA'ye…

Bu anlaşmayla birliklte Sport ve Sport2 Tivibu platformunun 73 ve 74. kanallarında yer aldı. EDGEspor ise 76. kanalda yer alacak. Alman Bundesliga, İngiltere Premier Lig ve Formula 1, NBA, NFL, MotoGP, UFC ve bir çok ekstrem spor dalı Tivibu platformundan da sporseverlerle buluşacak.

Senin için hazırladığımız haberler