Vahdet Bekir Gencan Halter'de Türkiye İkincisi Oldu!

06.06.2023 - 18:21 | Son Güncellenme: 06.06.2023 - 18:23

Halter Son Dakika Haberleri: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Halter Takımı haltercisi Vahdet Bekir Gencan, Türkiye ikincisi olmayı başardı. Detaylar...

Vahdet Bekir Gencan Halter'de Türkiye İkincisi Oldu!

AJANSSPOR HABER

Türkiye Halter Federasyonu tarafından organize edilen Mehmet Emin Alpak Büyükler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası geçtiğimiz ay Sivas’ta yapıldı. Yapılan turnuvada Türkiye ikincisi Vahdet Bekir Gencan oldu. Detaylar...

Turnuvaya katılan sayı belli oldu

275 kadın, 322 erkek toplam 597 sporcunun katılımı ile gerçekleşen organizasyonda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor da organizasyonda yer aldı. Kağıtspor Halter Takımı sporcusu Vahdet Bekir Gencan 96 kilogram sıkletinde 140 KG koparma ve 170 KG silkme yaparak Türkiye ikincisi oldu.

2021 yılında halter sporuna merak salan Gencan, 2 yıl gibi kısa bir sürede Türkiye ikincisi olmayı başardı. Hevesle çalışmaya devam eden Gencan, hedefinin Avrupa Şampiyonası’nda Altın Madalya kazanmak olduğunu ifade etti. 

Halter sporuna başlangıcını anlatan Gencan, 2 yıl önce Kağıtspor tesislerine bir tanıdığını ziyarete giderken, halter kaldıran sporcuları görünce denemek istediğini ve ilk denemesinde başardığını ifade etti. Hocaların dikkatini çeken Gencan, halter Hocası Nurcihan Gönül’ün teşviki ile spora başladığını belirtti. Sporcu ziyareti ile başlayan kariyerinde, Gencan 2 yıl gibi kısa bir sürede Türkiye ikincisi olmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler