Spor yazarlarından Galatasaray yorumu: Okan Buruk formül üretmeli

16.02.2024 - 11:22 | Son Güncellenme: 16.02.2024 - 11:37

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Sparta Prag'ı 3-2 yendi. Maçın ardından spor yazarları, Sarı-Kırmızılılar'ın oyununu ve teknik direktör Okan Buruk'u değerlendirdi.

Spor yazarlarından Galatasaray yorumu: Okan Buruk formül üretmeli

AJANSSPOR HABER

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu'nda Galatasaray, Sparta Prag karşısında 3-2 kazandı. Spor yazarları, maçın ardından Sarı-Kırmızılılar'ın Prag karşısındaki oyununu ve teknik direktör Okan Buruk'un hamlelerini değerlendirdi.

"G.Saray'ı tura yakın görüyorum"

Ömer Üründül: G.Saray, 10 kişiyle müthiş bir direnç gösterdi. Hatta risk alarak rakibe de tehlike ataklar verdi. Buna rağmen büyük mücadelesinin sonucunda 10 kişiyle son dakika golüyle zoru başardı. Bana göre İcardi'nin golünden hemen önce Muslera'nın müthiş kurtarışı, G.Saray lehine kırılma anıydı. İlk yarıdaki kurtarışlarını da göz önüne alırsak çok önemli figür. Torreira gerçekten müthiş bir dinamo, dün gece de canı çıktı. Barış Alper niye istenilen performansı göstermedi diyenlere cevabım şöyle; Sparta Prag'lı futbolcuların yüksek fizik gücüydü yani G.Saray'ın karşısında ligimizdeki takımlar yoktu. Rövanş çok zor olacak ama G.Saray'ı tura yakın görüyorum.

"Galatasaray Avrupa'da en önemli geri dönüşünü yaşadı"

Levent Tüzemen: Galatasaray, bu sezon Avrupa'da en önemli geri dönüşünü yaşadı. Çek takımı, kolay lokma olmadığını bizlere gösterdi. Okan Hoca, Çeklerin analizini canlı olarak yaptı. Rövanşa mutlaka oyun formülü üretmeli. Çekler, geniş alan bulamadığı sürece etkili olamaz. Bu alanları Buruk takımına verdirmemeli.

İlgini Çekebilir
Mauro Icardi sahneye çıktı, Galatasaray avantajı kaptı
Habere Git

"Artık devamını Sparta Prag düşünecek!"

Cem Dizdar: Belki ülkenin beklediği net skorla tamamlanamadı maç ama ikinci maça rahat gol atan bir Galatasaray gidecek ve artık devamını Sparta Prag teknik ekibi düşünecek!

"Bu arma her zaman ne yapıp edip golünü atıyor"

Ercan Taner: Sparta Prag daha çok gol şansı yakalamış olabilir. Sahaya iyi yayılıp oyunu kontrol etmek isteyebilir. Galatasaray’da işler yolunda değil gibi gözükebilir. İşler kötü giderken Galatasaray’ın Avrupa genetiği ortaya çıkar ve Kerem Demirbay golü atar. Bu arma her zaman uluslararası maçlarda ne yapıp edip golünü atıyor.

"Şimdi Prag'da son Tango..."

Bülent Timurlenk: Okan Buruk set hücumlarda boğulup bitirilmeyen ataklarda geçiş yememek için bir bubi tuzağı kurmuş rakibine. Oyunu kendi derinine çekip dikine toplarla çıktığında orta sahaya giren İcardi'nin pergel görevi ilk yarının hücum planıydı. Sanchez'in kesiciliği, Torreira'nın ve Demirbay'ın mücadelesi olmasa başka bir film izlerdik. Katil, cinayet mekanına döndü. İki asistin ardından galibiyeti getiren gol. Şimdi Paris'te pardon Prag'da son Tango... Marlon Brando pardon Mauro İcardi…

Senin için hazırladığımız haberler