Spor direktörlerini 2 yıl önceden seçtiler!

13.10.2020 - 12:36 | Son Güncellenme: 13.10.2020 - 12:37

Türk futbolundaki plansızlıklar sıkça tartışma konusu olurken, dünya futbolunda ise planlama konusunda dikkat çeken örnekler var. O örneklerden biri de Borussia Dortmund. Dortmund, 2 yıl önceden spor direktörünü seçti.

DIŞ HABER-AJANSSPOR

Almanya Ligi ekiplerinden Borussia Dortmund, planlama konusunda ne kadar becerikli olduğunu bir kez daha göstermek ve işini sağlama almak için önemli bir adım attı. Sarı-siyahlılar, 2022'de kontratı bitecek olan spor direktörü Michael Zorc'un yerine geçecek ismi belirledi. İşte detaylar...

Kehl, Zorc'un yerine geçecek

Sebastian Kehl, 13 yıl boyunca Borussia Dortmund forması giydi. 2018 yılından beri lisanslı oyuncular departmanına başkanlık eden Kehl, 2022'den sonra Dortmund'da spor direktörü olarak görev yapacak. Dortmund, Kehl'e iş garantisi de verdi.

Yeni spor direktörünü 2 yıl önceden seçtiler

Zorc emekli olacağı için, kulübün dinamiklerini bilen Sebastian Kehl bu pozisyonda görev alacak. Dortmund'un patronu Hans-Joachim Watzke, Sebastian Kehl ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve memnuniyetini dile getirdi.

Karar alma süreçlerinde Kehl de olacak

Watzke, "Sebastian'dan çok memnunuz. Bundan sonra, tüm karar alma süreçlerine kendisini de dahil edeceğiz" ifadelerini kullandı. Kehl, takım ve teknik direktör Lucien Favre arasındaki bağlantı pozisyonunda olacak. Ayrıca transfer konusunda da çok daha fazla söz sahibi olacak.

İstese takım da çalıştırabilir

40 yaşındaki Sebastian Kehl, 2015 yılında futbolu bırakmıştı. UEFA'da yöneticilik eğitimi aldı. Kehl, normalde A lisansına da sahip olmasına karşın kenarda olmak yerine yönetici olmayı tercih ediyor.

Kehl karardan memnun

Sebastian Kehl, "Bu karar benim için çok önemli. Yöneticilerimizden olumlu bir sinyal aldım. 2022'ye kadar devam edecek olmak ve kulübün spor ve stratejik planında yer almak sevindirici" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler