Spor Bakanı Osman Aşkın Bak TFF seçimlerine müdahil oldu! Mehmet Büyükekşi devam...

11.07.2024 - 17:56 | Son Güncellenme: 11.07.2024 - 18:13

Türkiye Futbol Federasyonu'nda yapılacak başkanlık seçimi öncesi Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak sürece müdahil oldu. İşte detaylar...

Spor Bakanı Osman Aşkın Bak TFF seçimlerine müdahil oldu! Mehmet Büyükekşi devam...

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu’nunda 18 Temmuz’da gerçekleştirilecek seçimli genel kurul öncesi beklenmedik bir gelişme yaşandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, makamının tarafsızlığını hiçe sayarak başkanlık seçimine müdahil oldu.

Spor Bakanı destekle yetinmedi, daha fazlasını yapıyor!

Önce Servet Yardımcı’nın adaylığını destekleyen daha sonra Spor Bakanlığı görevinden alınacağı endişesi ile TFF Başkanı olmak isteyen Osman Aşkın Bak, şimdi de mevcut TFF Başkanı Büyükekşi’yi desteklemekten de fazlasını yapma kararı aldı.

Bakan Bak, seçimde “Taraf" olma kararı aldı

A Milli Futbol Takımı’nın EURO 2024’te galip geldiği maçlardan sonra soyunma odasına giren ve sık sık TV kanallarına röportajlar vererek kendi reklamını yapan Bakan Bak’a; bu süreçte en büyük desteği mevcut TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin verdiği, bu nedenle Osman Aşkın Bak’ın da seçimde Büyükekşi’yi destekleme kararı aldığı öğrenildi.

İlgini Çekebilir
FLAŞ | Servet Yardımcı, TFF başkan adaylığından çekildi: "Kirli bir operasyona maruz kaldım"
Habere Git

Büyükekşi’ye oy istiyor

Seçime kısa bir süre kala görevi ve makamı gereği futbolun tüm paydaşlarına aynı mesafede tarafsız olması gereken Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın, TFF delegelerine baskı yaparak Büyükekşi’ye oy ve destek vermelerini istemeye başladığı öğrenildi.

Servet Yardımcı adaylıktan çektirildi

Spor Bakanı'nın TFF seçimleri müdahil olmasından sonra, UEFA İcra Kurulu üyesi ve TFF Başkan adayı Servet Yardımcı, özellikle Spor Bakanı Aşkın Osman Bak ve TFF Başkanı Mehmet Büyüekşi’nin davranışlarına isyan ederek tüm futbol paylaşlarından ayrıldığını şu sözlerle açıkladı.

"Kirli bir operasyona maruz kaldım"

Adaylığını çeken Servet Yardımcı yaptığı açıklamada "En büyük hedefim ve hayalim, Türk futbolunda ve UEFA'da elde ettiğim birikimi ülkemize kazandırmak ve Türk Futbolu'nun hak ettiği marka değerini elde etmesini sağlamak olduğu halde; sahip olduğum karakter ve terbiye ile tamamen ters, yaptıklarımla ve tecrübelerimle asla örtüşmeyecek iftiralarla dolu kirli bir operasyona maruz kaldım." ifadelerine yer verdi.

İlgini Çekebilir
Flaş gelişme! TFF'de seçime 1 hafta kala başkan adaylığından çekildi
Habere Git

"Kumpaslarla hedef aldılar"

Kendisi hakkında ciddi bir algı operasyonu yapıldığını söyleyen Yardımcı "TFF başkanlığına adaylığımı açıklamamın ardından, malum kirli yapı tarafından mevcut sistemin devam edebilmesi adına başlatılan kumpas, Rizeli Yardımcı ailesinin ve benimle birlikte yola çıkan insanların geçmişiyle ve ahlâkıyla asla bağdaşmayacak şekilde, yalanlarla, iftiralarla, kumpaslarla, şahsımı, ailemi, onurumu, haysiyetimi, itibarımı, hedef almaktadır." dedi.

"Bu operasyon Futbol ailesi için büyük bir sorun"

Yapılan operasyonun futbola zarar verdiğini belirten Servet Yardımcı "Türkiye'nin her kesimi tarafından değişmesi talep edilen bir futbol yapısının devam edebilmesi adına böyle bir operasyonla karşı karşıya kalmak, tüm futbol ailemiz adına büyük bir sorundur” ifadeleri ile sözlerini noktaladı.

Osman Aşkın Bak sevilmiyor

Özellikle Süper Lig Kulüpleri yaşanan süreçten rahatsız. Bir çok delege kongreye gitmeyecek. Spor Bakanı Aşkın Osman Bak’ın kulüp başkanları tarafından sevilmediği belirtiliyor.

İlgini Çekebilir
TFF kabul etti... Servet Yardımcı resmen aday!
Habere Git

Spor Bakanı’nı ilk gündeme getiren isim Candaş Tolga Işık oldu

Diğer yandan gazeteci - yorumcu Candaş Tolga Işık, Servet Yardımcı’ın adaylıktan çekilmesinden sonra Spor Bakanı Aşkın Osman Bak’ı yaptığı paylaşımla gündeme getirdi.

"Ne kadar rezil olursak o kadar iyi"

Servet Yardımcı ile konuşmalarını aktaran Candaş Tolga Işık "Spor Bakanı'nın, Servet Yardımcı'ya telefon açıp adaylıktan çekilmesini istediği iddiasını sormak için sabahtan beri Servet Bey'i arıyordum. Açıklama geldi. Tam da Türk futbolunun içinde bulunduğu rezil hale yakışan bir TFF seçimi oluyor! "Ne kadar rezil olursak o kadar iyi…" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler