Sponsor 'Süper Lig' dedi, Denizlispor'dan elini çekti!

16.07.2021 - 11:44 | Son Güncellenme: 16.07.2021 - 11:49

Süper Lig'e veda eden Denizlispor, sponsorunu da kaybetti. Yukatel, sponsorluk anlaşmasının sonlandırıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Sponsor 'Süper Lig' dedi, Denizlispor'dan elini çekti!

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig'e veda eden ve gelecek sezon TFF 1. Lig'e düşen Denizlispor'un ana sponsoru Yukatel şirketi, sponsorluk sözleşmesini sonlandırdığını bildirdi. Kulüpten sponsorluk desteğinin neden çekildiği de ortaya çıktı. Detaylar haberde...

Denizlispor'un sponsoru artık yok

Yukatel Yönetim Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, isim ve ana sponsoru oldukları Denizlispor'un ligde içinde bulunduğu durum ve konumundan dolayı oldukça üzgün olunduğu belirtildi.

Şirket olarak kulübe karşı tüm yükümlülükleri fazlasıyla yerine getirdiklerinin bildirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Pandemi gibi global etkilerin sponsorlukların iptaline yol açtığı zamanlar dahil olmak üzere hiçbir destekten çekinmedik ve aksini düşünmedik. Kurumsal yapımız gereği Denizlispor ile anlaşmalarımızın temeli Süper Lig endeksli yapılmıştır. Ligden düşülmesi sözleşmelerin de sonlanması anlamına gelmektedir. Yönetim Kurulumuz tarafından bu sezon Denizlispor'un lige veda etmesi halinde diğer Süper Lig takımlarından gelen taleplerin değerlendirmeye alınacağı kararı verilmişti. Bu konuya dair görüşmelerimiz devam etmektedir."

Denizlispor için zorlu günler

Hatırlanacağı üzere Yukatel, Denizlispor'a Süper Lig'e yükseldiği 2019-2020 sezonundan bu yana isim ve ana sponsor olarak destek veriyordu. Mali açıdan zor günler geçiren Denizlispor, sponsorun da çekilmesiyle birlikte daha da zorlu günler geçirecek. Denizlispor geçen sezon 40 maçta 6 galibiyet, 10 beraberlik ve 24 yenilgi almış, 28 puanla son sırada yer alarak lige veda etmişti. 

Takımdan birçok oyuncu ayrıldı 

Denizlispor'dan Rodallega, Recep Niyaz, Mustafa Yumlu, Subotic gibi birçok önemli oyuncu ayrıldı. Geçen sezon teknik direktörlük görevinde bulunan Ali Tandoğan, "Koronavirüs sebebiyle önceki sezon küme düşme kaldırılmıştı. Asıl bu sezon daha büyük sıkıntılar var. Küme düşme bu sezon kaldırılmalı" demişti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ise küme düşmenin kaldırılmasının mümkün olmadığını ifade etmişti. 

Senin için hazırladığımız haberler