Söylenen doğrular ve söylenmeyen doğrular

09.04.2018 - 12:26 | Son Güncellenme: 09.04.2018 - 12:26

Çok eski senelere dayanan dostum Halil Özer’in ve Gökhan Töre’nin daveti ile İstanbul’un yolunu tuttum. Unutulmamak güzel şey. Habertürk Gazetesinin ilk kez düzenlenen SPOR ZİRVESİ programı Bomonti Hilton Otelinde görkemli bir şekilde başladı. Burçin Badem ile birlikte toplu taşımacılığın tadını çıkara çıkara Bomonti’yi bulduk. Yıllardır tarihi yarım adaya çivi çakılamaz derken, alttan üstten toplu taşımacılık minicik de olsa ulaşıma çare olmuş! Toprağın üstüne çıkınca, İstanbul’un kaç bucak olacağını hemen görüyorsun! Onca yolu dakikalarda gelirken, Mecidiyeköy’den, Bomonti’ye bir saatte geçebildik!

Salon, her şey harikaydı!  Organizasyon mükemmeldi. Kardeşim Halil Özer misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak için çok emek verdi. Kendisine yaşam şartlarının çok ağır olduğu, medyanın zor günler geçirdiği dönemde böyle emek verdiği için sonsuz teşekkürler.

Konuşmacı olarak çıkan Haber Türk Genel Yayın Müdürü Selçuk Tepeli’nin tespitleri harikaydı. “SPOR ASLA SPOR DEĞİLDİR. Bir trilyon doları aşan endüstri haline gelen sporumuzda önemli hikayelere ihtiyacımız var! Kadın Voleybolu dışında bunu görmek biraz zor.” Gerçekten son senelerde özellikle Sevgili Başkan Akif Üstündağ voleybolun başına geçtikten sonra büyük patlama var. En önemlisi aileler kızlarını voleybola yolluyorlar. Kızlarının voleybol oynamasını istiyorlar” Buraya kadar doğru.

Sayın Bakan Osman Aşkın Bak Konuşmasında “ Spor uyuşturucu ve buna benzer zararlı maddeler için en önemli çaredir. Türk Sporunda amatörlere ait yasa çıkaracağız” dedi.

Sayın Bakanım amatörler için çıkarılacak yasa dediniz: Yıl 2018, bu konuda o kadar geç kalındı ki! Yıllarca amatör branşlara hizmet veren hatta Türk Sporunun amatör dediğimiz  ama asla amatör olmayan tam tersine korkunç pahalı olan branşlara yatırım yapan kulüplere öyle hasar verdi ki! Özellikle Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş amatör adı altında milyon dolarları bu branşlara aktardılar ve karşılığında asla para kazanmadılar. Sokağa atılan paralar bu kulüpleri zora soktu. Sayın Bakanım üç büyükler bu ülkenin takımı da diğer futbol takımları kimin takımı? Niye onlarda basketbol, voleybol, atletizm, masa tenisi ve niceleri yok! Niye soramıyoruz! Üç büyüklerin milyar  TL borçları var! Şimdi soruyorum “Bu takımlar Avrupa’da yaşasalar, o ülkenin yasaları bu borçlarla onları yaşatır mı?” HAYIR BİN KERE HAYIR, HEMEN KAPATIR. Hemen örnek “Çok kariyerli Coach Malkovic  Fransız Limoges Basketbol Takımını Avrupa Şampiyonu yaptı. Ancak devlete borcu olduğu için küme düşürüldü.” Oyunculardan alınan vergilerin çokluğu nedeniyle vergi cenneti Türkiye’ye birden Fransız futbolcu akını başladı farkındasınız değil mi?

Neyse: 82 milyon insandan 8 adet yazı ile sekiz adet kayakçı bulamadığımız için zorda kalmışız! Sporun zirvesinde kayak federasyon başkanı anlattı. Kış olimpiyatlarını almak istiyoruz ama yeterli sporcumuz yok. Aynen yaz olimpiyatları gibi! Bu nedenle yaz olimpiyatları için hiçbir çabamız yok! Futbolda yıllar sonra için organizasyonlara talip olacağız! Ama ne yazık ki, bir türlü bu spor zirvesinde gerçekler söylenmedi! Faruk Süren kendisini çok severim. Markalaşmadan bahsederken “Türkiye’nin futbolda asla ulaşamayacağı başarılara imza atan başkan iken, hangi sponsorlar devreye girdi hangi markalaşma gerçekleşti? Kaç tane şampiyonluk forması veya tişörtü sattınız? Sayın Süren! Tarihinin en büyük borçlanması ile baş başa kalan Galatasaray hala borç batağının içinde. UEFA kapılarında ceza almamak için el pençe divan duruyorlar!

Üç büyükler “NASIL OLSA BU TRİLYONLARLA OLAN BORCUMUZ DEVLET BABA TARAFINDAN SİLİNİR” Asla ve kat’a böyle bir operasyona, başta ben bu ülkenin emekli bir işçisi olarak karşıyım. Bu ülkenin yarısından çoğu asgari ücretle geçinir ve her ay gelen zamlarla boğuşurken kulüplerin trilyonlarca borcunun silinmesinin karşısındayım”

Kendi ülkesi yönetimini para ile tehdit eden Ramil Guliyev’e, kendisine ev ve istediği 5000 dolar aylık para verilmediği için kendisini satın alacak ülke ararken Fenerbahçe sahip çıktı. Kaç para aldı şartları ne? Şu an nerelerde? Bu kadar parayı seven Ramil, Milli Takımda koşmak ve birinci olmak için ne kadar dolar aldı? Sahi bir de kanırta kanırta paralı asker Guliyev şampiyon Türk atleti olarak yılın sporcusu seçildi, neden ödülünü almaya gelmedi! Yoksa sadece maaş almaya geldiğinde mi ülkemize geliyor! Neden Ramil? Neden? 82 milyondan bir tane Guliyev çıkaramadığımız için utanmamız gerekirken adamı 82 milyonluk ülkenin “YILIN SPORCUSU YAPIYORUZ” Sonra seneye kimi? Hangi paralı askeri yılın sporcusu yapacağız?

Bobby Dixon Türk Milli Basketbol takımını oyun kurucusu! 82 milyondan bir tane Dixon yaratamadık! Çok daha ağır yazacağım ama ellerimin ve ruhumun freni patlamak üzere! Ne Dixon’nun ne de Ramil’in suçu var! Bu ülkede tesisleşme mükemmel. Dünya’da birinciyiz ama sporcu yetiştirmede, 8 kayakçıyı bir araya getiremiyoruz! Basketbol Milli Takımını yönetecek oyun kurucu bulamayıp, Muhammed Dixon’a sığınıyoruz!

Dikkat ederseniz hiç futboldan bahsetmedim! Çünkü futbol tam bir rezalet! Dediğim gibi Kadın Voleybol ama nereye kadar? Çünkü bu ülkede sponsorluk konusunu en iyi halleden voleybol, Akif Üstündağ ve ekibini kutluyorum. Sevgili kardeşim Halil Özer’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

ÖNEMLİ NOT: Sahneye harika ve muhteşem bir kız kardeşimizi çıkardılar. Yürüyüş sporunda harikalar yaratıyor. Kızcağız sorulara cevap veremedi. Çünkü anlamıyordu. Çünkü Türkçesi çok zayıftı. Seni yetiştiren antrenörü tebrik ederken, Türkçe iki kelime öğretmeyen yöneticilerini kınıyorum!  

 

Senin için hazırladığımız haberler