Şota Arveladze'den istifa kararı!

09.03.2024 - 21:32 | Son Güncellenme: 09.03.2024 - 23:44

Son dakika haberleri | Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Şota Arveladze, Trabzonspor'a 5-1'lik yenilginin ardından istifa kararı aldı. İşte detaylar.

Şota Arveladze'den istifa kararı!

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 29'uncu haftasında Fatih Karagümrük, Trabzonspor karşısında 5-1 kaybetti. Maçın ardından açıklama yapan Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Şota Arveladze istifa kararı aldığını duyurdu.

"Maalesef beklediğimi takıma gösteremedim"

Şota Arveladze, "Burada oynamak her zaman zor. İyi başladık, kötü bitirdik. Bu işine yaramıyor. Burada hedefim bu değildi. Bu kadar zor deplasmanda güvenerek geldik. İyi bir hafta geçirmiştik. Sahada her şey değişik oluyor. Bu kadro burada olmamalı. Bu oyunculardan daha fazla beklentimiz var. Ben de böyle bekliyordum. Maalesef beklediğimi takıma gösteremedim. Takım da daha fazla cevap verebilirdi" dedi.

"Görevi bırakıyorum"

Sözlerine devam eden Şota Arveladze, "Sevdiğim bir kulüp. Başkana çok saygım var. Görevi bırakıyorum. Çünkü kalan 9 maçta çok zor bir dönem olduğu için birisinin değişik hava getirmesi lazım diye düşünüyorum. Üzgünüm tabii. Beklemediğim bir gün ama bunu yapmak zorundayım" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Karadeniz'de Trabzonspor fırtınası
Habere Git

"Hocalar gidiyor, futbolcular gidemez"

Şota, "Bazen fazla bir şey değiştirmeye gerek yok. Surat değişince de bir fark oluyor. Geçen hafta Trabzonspor 3-0 mağlup oldu. Çok bir şey değişmedi, doğal olarak. Hocalar gidiyor, futbolcular gidemez. Bu takıma ve kulübe çok saygı göstererek kendi hareketimin doğru ve gerekli bir zamanda olduğunu düşünüyorum. Onun için kararım budur" dedi.

3 ayda 1.24 puan ortalaması

Aralık ayında Fatih Karagümrük'te göreve gelen Şota Arveladze, takımın başında 17 maça çıktı. 6 galibiyet elde eden Hırvat teknik adam, 3 beraberlik ve 8 mağlubiyet yaşadı. Şota Arveladze, geride kalan 3 ayda 1.24 puan ortalaması yakaladı.

Şota'ya kadar 21 teknik direktörle yollar ayrıldı

Öte yandan Şota Arveladze'nin istifasına kadar Trendyol Süper Lig'de bu sezon 21 teknik direktör, takımlarından ayrıldı.

Emre Belözoğlu - Başakşehir
Erdal Güneş - Gaziantep FK
Çağdaş Atan - Kayserispor
Fatih Tekke - İstanbulspor
Hüseyin Eroğlu - Samsunspor
Tolunay Kafkas - Ankaragücü
Şenol Güneş - Beşiktaş
Osman Özköylü - Pendikspor
Nenad Bjelica - Trabzonspor
Aleksandar Stanojevic - Konyaspor
Ömer Erdoğan - Alanyaspor
Kemal Özdeş - Kasımpaşa
Patrick Kluivert - Adana Demirspor
Alparslan Erdem - Karagümrük
Rıza Çalımbay - Beşiktaş
Nuri Şahin - Antalyaspor
Servet Çetin - Sivasspor
Hakan Keleş - Konyaspor
Hakan Yakın - İstanbulspor
Recep Uçar - Kayserispor
Ivo Vieira - Pendikspor

Senin için hazırladığımız haberler