Sosyal medyanın da 'İmparator'u oldu!

22.12.2020 - 11:35 | Son Güncellenme: 22.12.2020 - 11:42

Galatasaray'ın yaşayan efsane teknik direktörü Fatih Terim, sosyal medyada da attığı tweetlerle son 3 yılda hep gündem belirledi. Terim, az ama hep öz gönderi paylaştı. Her gönderisi de olay oldu. Peki, Fatih Terim'in hangi paylaşımı ne kadar beğeni aldı? İşte detaylar...

Sosyal medyanın da 'İmparator'u oldu!

Burhan Can TERZİ-AJANSSPOR

Türk futbolunda birçok başarı ve ilklerin sahibi olan Fatih Terim, Twitter'da da en son 3 yıldır en etkili isimlerin başında geliyor. Terim, ne zaman Twitter hesabından bir mesaj yazsa olay oluyor. Tarihler 21 Aralık 2017'yi saatler 23.00'ı gösterdiğinde imparator, "Nerede kalmıştık" gönderisiyle Galatasaray'a teknik direktör olarak 4'üncü döneminin başladığını duyurmuş ve o tweet sosyal medya tarihinin rekorunu kırmıştı.

350 binin üzerinde beğeni alan tweetin perde arkasını ertesi gün düzenlenen basın toplantısında açıklayan tecrübeli teknik adam "Kızlarıyla bu kararı uzun süre önce aldıklarını, bir daha Galatasaray'a imza atarsa bu şekilde duyurmayı kararlaştıklarını" aktarmıştı. Tecrübeli teknik adam sonrasında da ara ara sosyal medya hesabından camiayı bir arada tutan, kenetleyen mesajlar verdi.

Konsantrasyon paylaşımı

2017-2018 sezonunun en kritik maçlarından biri 31'inci haftada oynanan Beşiktaş maçıydı. Şampiyonluk maçı niteliğinde karşılaşma öncesi Fatih Terim, "Konsantrasyon" gönderisiyle şampiyonluk ateşini yakmıştı. O gönderinin beğeni sayısı da 120 binin üzerinde. 19 Mayıs 2018'de Galatasaray Göztepe deplasmanında şampiyonluğunu ilan ederken Fatih Terim, daha mücadelenin teri kurumadan Avrupa'ya mesaj çakmış ve Şampiyonlar Ligi için "Tahmin edin kim geldi" şeklinde tweet atmıştı. Şampiyonlar Ligi mesajı 185 bin beğeni aldı.

Kenetlenen Galatasaraylı

2 Kasım 2018'de oynanan Fenerbahçe derbisi olaylı geçmiş, Fatih Terim'in maç sonu açıklamaları sebebiyle de Galatasaray, Avrupa'da Schalke deplasmanındayken Türkiye Futbol Federasyonu sevk kararı vermişti. Terim 6 Kasım tarihinde twitter hesabından 'Kenetlenin Başka Galatasaray Yok' başlığıyla açıklama yayınlayarak, "Her kim ki yaşananlardan fayda sağlıyor ve içinde bulunduğu durumdan çıkmak için hedef şaşırtarak gündem yönetmeye çalışıyorsa, her kim ki Galatasaray ile Fatih Terim adı yan yana gelince rahatsız oluyorsa, her kim ki kalemiyle sarı kırmızı renklere adanmış hayatları yok sayıyorsa; karşısında yüreği, duası, emeği, sözü, alın teri ile kenetlenince müzesi dolan 30 milyon Galatasaraylı olduğunu unutmamalı" ifadelerini kullanmıştı.

101 bin beğeni alan bu gönderinin ardından 21 Aralık 2018'de yani Nerede kalmıştık tweetinin yıl dönümündeki "What Can I do sometimes" paylaşımı da bir hayli dikkat çekmişti.

Verilmiş bir sözüm var

Türkiye'nin bu anlamda en etkili isimlerinden biri olan Fatih Terim'in geçen seneki "Anlaşıldı; ikinici yarı çok zorlu geçecek" tweeti de günlerce konuşulmuştu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile TFF Başkanı Nihat Özdemirîn Zorlu AVM'deki buluşmalarına vurgu yapıldığı düşünülen paylaşım gündeme oturmuştu.

24 Ocak 2020'de Galatasaray yönetimiyle Fatih Terim arasında Arda Turan krizi yaşanırken, başkan Mustafa Cengiz'in sert açıklamalar yapıp Terim'den "Hocamız" şeklinde bahsedip ve ismini kullanmaması sonrası tecrübeli teknik adamın ne yapacağı çok merak ediliyordu. Terim tam 19.05'te, "Verilmiş bir sözüm vazgeçemediğim bir hayalim var" mesajı vererek son noktayı koymuştu. İmparator'un bu tweeti 272 bin beğenide.

Senin için hazırladığımız haberler