Hakemler hakaretlere tazminat davası açıyor! Zorbay Küçük'ün 400'den fazla dosyası var

23.11.2023 - 19:41 | Son Güncellenme: 23.11.2023 - 21:13

Hakemler sosyal medyada hakaretler için tazminat davası açıyor. Hakem Zorbay Küçük'ün dosya sayısına ise Ajansspor ulaştı. Detaylar haberimizde...

Hakemler hakaretlere tazminat davası açıyor! Zorbay Küçük'ün 400'den fazla dosyası var

Salim MANAV - AJANSSPOR

Türkiye Ligleri'nde görev alan hakemler sosyal medyada kendileri hakkında küfür ve hakaret edenler için harekete geçti. Hakemler sosyal medyada kendilerini hedef alan hakaret ve küfürleri önlemek adına hukuki süreç başlattı. 

470 tane dosyası var

Ajansspor, son günlerde gündeme gelen "Sosyal medyadan hakarete tazminat davası" konusundan sonra ilginç detayı elde etti. Hakem Zorbay Küçük'ün sosyal medyadan hakaret ve küfürler sebebiyle 400'den fazla dosyasının olduğu bilgisine ulaştı. 

Arda Kardeşler de harekete geçti

Hakem Arda Kardeşler de Zorbay Küçük gibi hukuk yoluna başvuran hakemler arasında yer alırken, Bursa'da ciddi sayıda hakeret davası dosyanın olduğu öğrenildi. 

İlgini Çekebilir
Tartışmalı üç maçın hakemine görev yok!
Habere Git

Asım Yusuf Öz: Gelir kapısı gibi algılanıyor...

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan eski hakem Asım Yusuf Öz, "Hiçbir insanın başka bir insana hakaret ya da küfür etme yetkisi ve hakkı yok. Birkaç yıl önce 2-3 hakem arkadaşımız sosyal medyadan kendilerine yönelik hareket ve küfür edenler için hukuki süreci başlattı. Birkaç hakem arkadaşımız buna öncülük etti. Belki de avukatlar bu konuda onları uyardı" dedi.

Öz, "Son günlerde bu olaylar gelir kapısı gibi algılanıyor. İnsanların aklına acaba mı geliyor... Bu konuda yorumum şudur; ben hiçbir hakemin beynini okuyamam. Ben bu konuda kefil olamam. Gerek spor, gerek siyaset alanında insanların sinir uçlarıyla oynamak dediğimiz olay burada fanatiklikte var tabii ki! O anda taraftarlar doğacak sonucu bildikleri halde sosyal medyada paylaşım yapıyorlar. Bu bir gelir kapısı oldu mu? Ne yazık ki oldu" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler