Son Şampiyon Patriots'a Titans şoku!

05.01.2020 - 07:37 | Son Güncellenme: 05.01.2020 - 07:37

NFL Play-off'a son şampiyon unvanıyla giren New England Patriots, AFC Wild Card maçında Tennessee Titans ile sahasında karşılaştı. 

 
Patriots, maçın ilk hücum serisinde Nick Folk ile 36 yard uzaktan alan golü sayısı buldu ve Tennessee Titans karşısında 3-0 öne geçti. (12.37) Ancak Pats'in üstünlüğü 7 dakikadan kısa sürdü. 12 yardlık pas oyununda Titans'ın çıkış yapan oyun kurucusu Ryan Tannehill, tight endlerden Anthony Firkser ile pas oyunu oynadı. Firsker, Tannehill'in attığı topu gol bölgesinde yakaladı. Touchdown sonrasında Greg Joseph'in ekstra golü isabetli oldu ve Nashville ekibi 4 sayı farklı bir üstünlük kurdu. (5.39) İlk 15 dakika, Tennesse Titans'ın 7-3'lük üstünlüğüyle sonuçlandı.
 
Ancak New England Patriots, ikinci çeyrekte, önceki çeyrekten kalan hücum serisini touchdownla tamamladı. Koşu oyununda kullanılan wide receiver Julian Edelman, 5 yardlık koşusunu gol bölgesinde bitirdi. Yeniden öne geçen Pats, Nick Folk'un ekstra golüyle farkı 3 sayıya çıkardı. (14.57) Folk, daha sonra bir alan golü daha attı ve skoru 13-7'ye geitrdi. (2.16) Lakin Tennessee Titans, çeyreğin bitimine 35 saniye kala, Derrick Henry'nin 1 yardlık koşu oyunundan touchdown buldu. Nashville ekibi, ekstra golün isabetli olmasıyla skordaki üstünlüğünü yeniden sağladı. Kalan sürede Patriots'tan sayı gelmedi ve Titans devreye 14-13 önde girdi.
 
Üçüncü çeyrekte sayı olmazken, Son 15 dakikaya önde giren Tennessee Titans'tan top kaybı geldi. Ryan Tannehill'in attığı pası, New England Patriots'ın safetylerinden Duron Harmon yakaladı ve Massachusetts ekibi, kendi yarı sahasının 41 yard çizgisinden yeni bir hücum serisi daha yakaladı. (14.52) Fakat Pats, interception sonrası elde ettiği hücum serisinde hakkını tazeleyemedi. Maçın bitimine 9 saniye kala, Tom Brady'nin attığı pası yakalayan cornerback Logan Ryan, 9 yardlık interception dönüşünü touchdownla tamamladı. Akabinde ekstra 2 sayı denemesinde Derrick Henry, koşu oyununu gol bölgesinde tamamlayamadı. Kalan sürede Patriots sayı yapamadı ve mücadele Tennessee Titans'ın 20-13'lük galibiyetiyle tamamlandı. Bu sonuçla konferans yarı finaline kalan Titans, Baltimore Ravens ile deplasmanda karşılaşacak.
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 
 NEW ENGLAND PATRIOTS 
 
Julian Edelman (WR): 2 koşu oyununda 12 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı, 5'te 3 pas yakalamada 30 yard mesafe
 
Kyle Van Noy (LB): 4'ü solo, toplam 5 tackle, 1 tackleda mesafe kaybettirme, 1 sack, 1 top düşürme
 
Duron Harmon (S): 2 solo tackle, 1 interception
 
 TENNESSEE TITANS 
 
Ryan Tannehill (QB): 15'te 8 pas isabeti, 72 yard pas mesafesi, 1 touchdown pası, 1 interception pas, 4 koşu oyununda 11 yard mesafe
 
Derrick Henry (RB): 34 koşu oyununda 182 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı, 1 pas yakalamada 22 yard mesafe
 
Anthony Firkser (TE): 3'te 2 pas yakalamada 23 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
Logan Ryan (CB): 3'ü solo, toplam 6 tackle, 9 yardlık interception dönüşünde touchdown 

Senin için hazırladığımız haberler