Son Şampiyon Nadal Avustralya Açık'ta Galibiyetle Başladı

16.01.2023 - 12:45 | Son Güncellenme: 16.01.2023 - 13:04

Tenis Haberleri: Avustralya Açık'ta tek erkeklerde son şampiyon Rafael Nadal, turnuvanın ilk karşılaşmasında rakibi Jack Draper'ı 3-1 mağlup etti. İşte Detaylar...

Son Şampiyon Nadal  Avustralya Açık'ta Galibiyetle Başladı

AJANSSPOR HABER

Avustralya Açık, bugün ilk tur karşılaşmalarıyla Melbourne kentinde başladı. Son şampiyon Rafael Nadal, turnuvanın ilk karşılaşmasında rakibi Jack Draper'ı 3-1 mağlup ederek turnuvaya galibiyet ile başlamayı başardı. Detaylar...

Rod Laver Arena'da oynanan karşılaşmada rakine setler vermeyen Nadal, turnuvaya galibiyet ile başlayarak adını bir üst tura yazdırmayı başardı.

İlk sette Nadal kazandı

 Avustralya Açık'ta  Büyük Britanyalı rakibi Jack Draper ile mücadele eden Rafael Nadal ilk seti 7-5 ile kazandı. Nadal, 1-0 öne geçerek rakibine karşı üstünlük kurdu.

İlgini Çekebilir
Japon tenisçinin annelik heyecanı
Habere Git

Draper, umutlandı

Avustralya Açık, bugün ilk tur karşılaşmalarıyla Melbourne kentinde başladı. İlk seti kazanan Nadal, ikinci sette rakibine üstünlük kuramadı. İkinci seti 6-2 ile kazanan Draper, setlerde 1-1'lik eşitliğe getirmeyi başardı ve ikinci tur için umutlandı.

Nadal, bir üst tura çıktı

Üçüncü seti 6-4 ve dördüncü seti 6-1 ile kazanan İspanyol tenisçi Nadal, 3 saat 41 dakika süren karşılaşmadan 3-1'lik skorla galibiyetle ayrıldı ve adını bir üst tura yazdırdı. Nadal'ın ikinci turdaki rakibi ise belli oldu.

Nadal, Mcdonald'a karşı

İspanyol tenisçi Nadal, 3 saat 41 dakika süren ilk tur maçında rakibini 3-1 mağlup ederek ikinci tura çıktı. İkinci turda ise rakibi  ABD'li Mackenzie Mcdonald oldu.

İlgini Çekebilir
Milli tenisçi W40 Nonthaburi turnuvasında 2. tura yükseldi!
Habere Git

''2022 Dünya Kupası'nda ağladım''

Rafael Nadal, Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda şampiyon olan Arjantin'i desteklememesine rağmen ağladığını açıkladı. Nadal,  "Arjantin'i desteklemiyor olmama rağmen Messi kupayı kaldırınca gözyaşlarına boğuldum. Bunun nedeni yıllar boyunca kaçırdığı şeye ulaşmak için çok fazla acı çeken ve sonunda o şeye ulaşabilen çok büyük bir sporcuyu görme duygusuydu." ifadelerini kullandı.

Nadal'dan emeklilik açıklaması

Kendisine gelen emekli olacak mısınız sorusuna cevap veren Nadal, "Yarının neler getireceğini bilmiyorum. Ama yaptığım şeyden hala mutluluk duyuyorum. Yeni bir başlangıç yapmak için sabırsızlanıyorum. Vücudum, zihnim ve aldığım sonuçlar önemli olacak. Tenis dışında her zaman mutlu oldum. Zevk alabileceğim ve gelecekte ilgilenebileceğim projelerim var. Her değişiklik bir etki yaratır ama bundan korkmuyorum. Beni korkutan bir şey değil. Önümde bir kaç seçeneğin olduğunu biliyorum ve son kez Davis Cup'ta oynayıp veda etmek istiyorum." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler