Novak Djokovic, Wimbledon’daki Yenilmezlik Serisini 25 Maça Çıkardı

10.07.2023 - 22:07 | Son Güncellenme: 10.07.2023 - 22:21

Tenis dünyasının önde gelen Grand Slam'lerinden Wimbledon’da Hubert Hurkacz’ı mağlup eden son şampiyon Novak Djokovic çeyrek finale yükseldi.

Novak Djokovic, Wimbledon’daki Yenilmezlik Serisini 25 Maça Çıkardı

AJANSSPOR-HABER

ATP Erkekler dünya 2 numarası Sırp tenisçi Novak Djokovic, Wimbledon 4. Turu’nda Hubert Hurkacz ile karşılaştı. Polonyalı rakibini setlerde 3-1 yenen Djokovic çeyrek final biletini kaptı. 

Setlerde Djokovic üstünlüğü

Ünlü tenisçi Novak Djokovic, Wimbledon 4. Turu için korta çıktı. Polonyalı tenisçi Hubert Hurkacz ile karşılaşan Djokovic setleri 7-6 (6), 7-6 (6), 5-7 ve 6-4 olarak tamamladı ve 3-1 üstünlük sağladı. Hurkacz’ı mağlup eden 36 yaşındaki Sırp tenisçi turnuvada çeyrek finale yükseldi. 

Djokovic’in çeyrek final rakibi Rublev

Hubert Hurkacz ile karşılaşmasında setlerde 3-1 üstünlük sağlayan Novak Djokovic, Wimbledon’da çeyrek final mücadelesi verecek. Sırp tenisçinin çeyrek finaldeki rakibi ise Rus tenisçi Andrey Rublev olacak. Rublev, Alexandre Bublik’i 7-5, 6-3, 6-7 (6), 6-7 (5) ve 6-4’lük 5 sette yenmeyi başararak çeyrek finale adını yazdırdı. Rublev, çeyrek finale yükselmesi ile aktif tenisçiler arasında 4 Slam’de de çeyrek final bileti alan 10. isim olmayı başardı. 

İlgini Çekebilir
Milli tenisçi Melisa Ercan, Tunus'ta şampiyon oldu
Habere Git

Novak Djokovic'ten üst üste zaferler

Polonyalı rakibi Hubert Hurkacz’ı mağlup eden Novak Djokovic zaferi ile galibiyet serisine devam ediyor. Sırp tenisçi son zaferi ile Wimbledon’da üst üste 32., Grand Slam’lerde ise arka arkaya 25. galibiyetini almış oldu. 

Djokovic'ten bir ilk

Wimbledon’da ter döken ünlü tenisçi Novak Djokovic bir ilke de imza attı. 36 yaşındaki tenisçi Wimbledon ve Roland Garros’ta kariyer toplamında 90 ve üzeri galibiyet alan ilk oyuncu olmayı başardı. 

Wimbledon’da Djokovic tablosu

Novak Djokovic, 2189 gündür Wimbledon’da çıktığı hiçbir resmi maçı kaybetmedi ve üst üste 32 maç kazandı. Wimbledon merkez kortunda ise üst üste 43 galibiyet alan ünlü tenisçi bu pozisyonda 3655 gündür yenilgiye uğramadı. 

İlgini Çekebilir
Alagöz Holding 3. Kayısı Cup Tenis Turnuvası, Iğdır'da tamamlandı
Habere Git

Hiç kimse ona yetişemedi

Son galibiyeti ile arka arkaya 25. Grand Slam maçı kazanan Novak Djokovic aynı seriyi daha önce de 4 defa yakaladı. Kariyeri boyunca toplamda 5 kez üst üste 25 Grand Slam maçı kazanmayı başaran Sırp tenisçiye yetişebilen başka bir tenisçi olmadı. Açık dönemde hiçbir tenisçi ikiden fazla üst üste 25 maç kazanmayı henüz başaramadı.

Novak Djokovic’ten Andrey Rublev açıklaması

Wimbledon'da çeyrek final mücadelesi için Andrey Rubley ile karşılaşacak olan Novak Djokovic, Rus tenisçi hakkında yaptığı açıklama ile sporseverleri güldürdü. Rubley’in uzun zamandır ilk 10 oyuncu arasında yer aldığına dikkat çeken Djokovic konuşmasına şu sözlerle devam etti: “İlk Grand Slam yarı finaline çıkmak için can atıyor. Umuyorum ki böyle bir şey olmayacak.”
 
 
 
 
 

 

Senin için hazırladığımız haberler