Son Olimpiyat ve Avrupa şampiyonunu devirdi... Şampiyon Alperen Acet!

20.06.2024 - 16:53 | Son Güncellenme: 20.06.2024 - 17:07

JBL Atlama Festivali’nde mücadele eden milli atlet Alperen Acet, son Olimpiyat ve Avrupa şampiyonu Tamberi'yi yenerek erkekler yüksek atlamada birinci oldu.

Son Olimpiyat ve Avrupa şampiyonunu devirdi... Şampiyon Alperen Acet!

Milli atlet Alperen Acet, Slovakya’da düzenlenen erkekler yüksek atlama müsabakalarında son Olimpiyat ve Avrupa şampiyonu olan Tamberi’yi geçerek 1. oldu.

19-20 Haziran tarihlerinde Slovakya'nın Kosice düzenlenen JBL Jump Fest yarışlarında, milli atlet Alperen Acet 1. oldu. Son Olimpiyat ve Avrupa şampiyonu İtalyan Gianmarco Tamberi'nin de mücadele ettiği müsabakalarda Acet, 2,27 metrelik atlayışıyla şampiyon olarak son olimpiyat ve Avrupa şampiyonu olmuş Tamberi’yi arkasında bıraktı.

Gianmarco Tamberi (İtalya) 2,23 metre atlayarak ikinci, Manuel Lando da (İtalya) 2.23 metrelik atlayışı ile üçüncü oldu.

Federasyon Başkanı tebrik etti

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, "Türkiye Atletizm Federasyonu yönetim kurulu ve camiamız adına, Sporcumuzun Kulübü Fenerbahçe’yi, Antrenörünü ve Son olimpiyat ve Avrupa şampiyonu Tamberi’yi geçerek 1’inci olan Alperen Acet’i tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler